Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: chocolade aardbeien met matcha

Chocolade aardbeien zijn natuurlijk een beetje retro. Maar deze klassieker verveelt ons nóóit. Zeker niet bij kaarslicht. De chocolade aardbeien in dit recept hebben wel een moderne twist: we maken ze met witte chocolade en matcha.

We vonden dit recept voor aardbeien gedoopt in chocolade op Bon Appetit en gingen meteen aan de slag om ze zelf te maken. Chocolade temperen is een werkje waar je even je koppie bij moet houden, maar dan krijg je wel de mooiste chocolade aardbeien, mét een krokant chocoladelaagje.

Ook leuk om weg te geven als cadeautje trouwens. Stop de chocolade aardbeien dan in een mooi doosje, bekleed met een stukje bakpapier. Strik eromheen en het is net alsof je naar een luxe chocolaterie bent geweest!

Aardbeien met een chocoladelaagje

Zo maak je deze chocolade aardbeien met matcha

Zet een plaat of bord klaar, bedekt met bakpapier.

Was de aardbeien en dep ze goed droog.

Smelt de witte chocolade au bain marie, samen met de kokosolie, matcha en de snuf zout.

Zet een kom of bak met ijswater klaar, waar je het kommetje gesmolten chocolade straks in kunt terug koelen.

Zodra de chocolade nog net niet helemaal gesmolten is, haal je de kom met chocolade van het vuur en zet je ‘m voorzichtig in de bak met ijswater. Kijk uit dat er geen water in de chocolade komt!

Blijf voortdurend roeren met een spatel of lepel. Dat doe je om het mengsel snel terug te koelen, zodat het kan indikken. Na 2 minuten roeren zou het mengsel wat dikker moeten zijn, zodat het aan de aardbeien blijft kleven.

Haal de kom uit de bak met ijswater. Pak de aardbeien een voor een bij het steeltje vast en doop ze in het chocolade mengsel. Leg ze naast elkaar op het bakpapier.

Bestrooi de chocolade aardbeien met de gemengde sesamzaadjes en laat ze ongeveer 20 minuten uitharden in de koelkast.

Chocolade aardbeien met matcha

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.