Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 23 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: spookachtige Halloween brownies

Boo! Met deze spookachtige Halloween brownies met marshmallows maak je ongetwijfeld indruk op je halloweenfeestje. Makkelijk om te maken en daarom ook geschikt om te maken met kinderen. Als ze ‘t aandurven, ten minste…

Om deze spooky Halloween brownies zo kindvriendelijk mogelijk te maken, houden we het zo makkelijk mogelijk. Zo tekenen we het gezicht van de spookjes een decoratiestift, dat werkt praktisch. De stiften zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten en in bak- en kookwinkels. Kun je ze niet vinden? Gesmolten chocolade in een spuitzak of spuitflesje werkt ook prima. Lekker samen bakken dus!

Halloween brownies
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de Halloween brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in met wat boter (tip: gebruik daarvoor het papiertje van een lege boterverpakking). 

Smelt de boter en chocolade au bain marie. Roer die twee tot een zacht en glad geheel. Haal de kom van het vuur en dep de vochtige onderkant van de kom droog.

Meng ondertussen het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en zout in een andere mengkom. Zet apart.

Voeg de twee soorten suiker toe aan het chocolademengsel en klop goed door met een garde tot een homogene massa. Voeg daarna de eieren één voor één toe aan dit beslag. Roer opnieuw met je garde tot een egaal mengsel.

Tijd om de droge ingredi√ęnten voorzichtig door de natte ingredi√ęnten te spatelen, tot zich een dik, glad mengsel vormt.

Stort het beslag in de ingevette bakvorm en spreid gelijkmatig uit. Bak voor 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Geef de brownies minstens 2 uur de tijd om af te koelen.

Spookjes

Terwijl de brownies afkoelen, maken we de spookjes. Meng voor het glazuur de poedersuiker met de melk. Wat je wil is een dikke stroopachtige substantie. Als je glazuur te dun is voeg dan extra poedersuiker toe; als het glazuur de dik is voeg dan extra melk toe. Teken op de marshmallows gezichtjes met een donkere decoratiestift (zoals op de foto).

Om de Halloween brownies af te maken snijd je de afgekoelde brownies in 16 stukken en leg ze op een groot bord of serveerschaal. Laat hierbij voldoende plaats tussen de brownies, zodat ze zeker niet aan elkaar zullen kleven. Smeer nu het glazuur op de brownies en laat het van de zijkanten afdruipen.

Prik een satéprikker in het midden van elke brownie en prik er de marshmallow op. Laat het glazuur nog even opdrogen voordat je de spookachtige Halloween brownies serveert. Happy Halloween!

Halloween brownies
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer recepten voor Halloween?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ūü•ė

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.