Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 2 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: feestelijke blondies met discodip en bruine boter

Blondes have more fun zeggen ze weleens. Of dat klopt, durven we niet te zeggen. Het geldt in ieder geval voor deze feestelijke blondies. Die zijn extra gezellig door de discodip. Bang dat ze mierrrzoet zijn? Niet nodig: in de basis gaat bruine boter. Dat geeft een verrassende ‘volwassen’ smaak aan de blondies.

Blondies zijn het – nou ja – blonde zusje van brownies. Maar dan zonder de chocolade. Wat er wél in gaat? Al die andere lekkere ingrediënten. En in dit geval: bruine boter, witte chocolade en heel veel discodip.

Feestelijke blondies met discodip en witte chocolade

Feestelijke blondies: zo maak je ze!

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een bakvorm van ongeveer 22 bij 22 centimeter klaar. Vet ‘m in met wat boter en bedek met bakpapier.

Maak de bruine boter (beurre noisette) door de boter te laten smelten in een pannetje. Blijf roeren als de boter schuimt en wacht tot je bruine deeltjes ziet ontstaan en de boter naar biscuitjes gaat geuren. Giet de boter over in een kom en laat een beetje afkoelen.

Meng in een ruime kom de bloem met het bakpoeder, maizena en zout.

Meng in een andere ruime kom de licht afgekoelde bruine boter met een garde met de bruine suiker en de kristalsuiker. Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe.

Vouw met een spatel voorzichtig het bloemmengsel door het botermengsel, tot je een homogeen beslag hebt. Roer de stukjes witte chocolade erdoorheen en de helft van de discodip. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel. Zet de vorm in de oven.

Bak de blondies 10 minuten en strooi dan de rest van de discodip eroverheen. Zet terug in de oven en laat nog 10 tot 15 minuten bakken, tot een satéprikker droog uit de blondies komt. Laat daarna afkoelen in de bakvorm en snijd de blondies daarna in rechthoeken of vierkanten.

Feestelijke blondies met witte chocolade en discodip
Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept van The College Housewife