Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 8 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: kleurrijke groente-ijsjes (biet-banaan en avocado-meloen)

Op de redactie van Culy begonnen we ietwat sceptisch aan deze groente-ijsjes met fruit, maar inmiddels zijn we méér dan laaiend enthousiast. Geloof ons: de combi van zoet en hartig is fan-tas-tisch.

In deze groente-ijsjes combineren we bietjes met banaan en avocado met cantaloupemeloen. Pikant detail is dat we de bietjes en avocado romig hebben gemaakt met mascarpone en slagroom.

Deze ijsjes zijn een eerste goede stap richting ijsjes met niets meer dan groenten, want die staan zeker nog op ons lijstje. Maar hé: met kleine stapjes beginnen.

Kleine disclaimer: geduld is een schone zaak. Om deze groente-ijsjes te maken, heb je wel een beetje geduld nodig. De verschillende smaakjes moeten namelijk afzonderlijk van elkaar bevriezen om niet door elkaar heen te lopen. Maar je mag natuurlijk altijd ijsjes maken met alleen bietjes of avocado. Dat vinden wij geen enkel probleem.

Groente ijsjes
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Hoe maak je deze groente-ijsjes?

Biet-banaan: stop de banaan in een hakmolen of blender en maak er een gladde massa van. Schep de banaan in je ijsvormpjes en laat ‘m in minimaal 2 uur bevriezen.

Maak ondertussen het bietenmengsel. Hak daarvoor ook de bieten fijn in een hakmolen of blender. Klop de slagroom stijf en meng met de mascarpone en suiker. Voeg 1/3 van het slagroommengsel toe aan de gehakte bieten en meng nogmaals goed door.

Belangrijk: bewaar dus 2/3 van het slagroommengsel voor de avocado-meloenijsjes (of maak gewoon heel veel biet-banaanijsjes).

Schep de bieten op het praktische bevroren bananenmengsel en laat nogmaals minimaal 2 uur in de vriezer (of totdat het ijsje helemaal bevroren is).

IJs van overrijpe bananen (oftewel: bananenijs met maar 1 ingrediënt!)

Avocado-meloen: hak de meloen fijn in een hakmolen of blender en meng er  1/3 van het slagroommengsel doorheen. Schep deze in je ijsvormpjes en laat minimaal 2 uur bevriezen.

Hak ondertussen de avocado fijn en voeg het overgebleven slagroommengsel toe. Meng goed door. Schep op het praktisch bevroren meloenijs en laat nog minimaal 2 uur in de vriezer (of totdat de ijsjes helemaal bevroren zijn).

Groente ijsjes
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Zin gekregen in ijs?

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.