Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 6 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: tanghulu (gesuikerde fruitspiesjes)

Zoek je nog een leuk (en vooral lekker) recept om te maken dit weekend? Kies dan eens voor tanghulu; gesuikerde fruitspiesjes uit China. Traditioneel maak je deze fruitsnoepjes met de vrucht van de bergmeidoorn, maar wij maken ze met aardbei en druiven.

Misschien heb je deze fruitspiesjes al eens eerder voorbij zien komen op TikTok. Daar is tanghulu namelijk een trend vanwege de crunchy buitenkant van het fruit. Die zorgt namelijk voor hét ultieme ASMR-snoepje. Maar ook als je niet fan bent van ASMR, is tanghulu een heerlijke snack voor tussendoor.

Tanghulu is een superleuke voor snack voor je kinderen. We raden je echter wel aan om dit niet samen met kinderen te bereiden, want het is makkelijk om te knoeien met de hete suiker.

Tanghulu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je tanghulu

Zet alvast een met bakpapier beklede bakplaat klaar om de tanghulu te laten uitharden. Doe dit als eerst, zodat je snel en vlekkeloos te werk kan gaan.

Prik daarna de vruchten op de spiesjes. We raden aan om niet meer dan drie te gebruiken, zodat de tanghulu niet breekt.

Voeg de suiker, het water en de glucose/maïsstroop toe aan een steelpannetje en verhit op medium-hoog vuur. Laat de suiker oplossen en breng de siroop aan de kook.

Zet een thermometer in de pan en blijf erbij, zodat je de temperatuur in de gaten kan houden. Het is belangrijk om secuur te werk te gegaan, zodat de suiker niet kristalliseert. Wanneer de temperatuur 150 graden heeft bereikt, mag je de spiesjes één-voor-één in de suiker dopen.

Leg de tanghulu direct op de bakplaat en laat kort afkoelen. Omdat je het fruit maar heel kort in de suiker doopt, wordt het fruit niet heel heet en zal de suikerlaag uitharden binnen 1 minuut.

Tanghulu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer culy kids:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.