Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt

Deze yoghurtrepen kun je maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Jam, chocolade, nootjes, een restje granola, sprinkles… Maak ze samen met én voor je kinderen, want één ding is zeker: ze zullen er verzot op zijn!

Veroorloof jezelf dus vooral een beetje culinaire vrijheid en vervang de toppings die wij hier gebruiken door wat je nog kunt vinden. Of laat je kinderen het werk doen en laat hen bepalen wat erop moet komen. Pret gegarandeerd.

yoghurtrepen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt

Laat de yoghurt uitlekken in een schone theedoek. De makkelijkste methode is om een vergiet in een kookpan te plaatsen, de theedoek in het vergiet te leggen, de yoghurt erin te scheppen en de theedoek strak dicht te knopen met een touwtje of elastiek. Leg er vervolgens een zwaar voorwerp op (zoals een bord met daarop een paar blikken bonen) en laat zo minstens 2 uur uitlekken.

Schraap de yoghurt van de theedoek en doe in een kom. Mix met een snuf zout en de ahornsiroop. Roer goed.

Spreid de yoghurt uit over een bakplaat. Houd yoghurtrepen van 1 cm dik als richtlijn (een beetje dunner of dikker kan geen kwaad).

yoghurtrepen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Verdeel de toppings (behalve de munt) over de yoghurt. Met de jam kun je mooie swirls maken door een paar theelepeltjes jam over de yoghurt te verdelen en er met een prikker (bijvoorbeeld een satéprikker) golvende bewegingen mee te tekenen.

Zet minstens 3 uur in de diepvries.

Haal uit de vriezer en snijd de yoghurtrepen in vierkanten. Werk af met een paar blaadjes munt.

yoghurtrepen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten voor kinderen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.