Culy Homemade: gezond bananenbrood

Behoor jij tot het overgrote deel van de bevolking dat ‘s nachts gewekt mag worden voor een goed stuk bananenbrood? Dan hebben we goed nieuws! Deze versie van bananenbrood is namelijk behoorlijk gezond, en je draait ‘t in een handomdraai in elkaar.

Waar je in een standaard cake meestal héél wat suiker nodig hebt, doen de bananen in dit recept eigenlijk bijna al het werk. De regel is hier: hoe rijper de bananen, hoe zoeter de smaak. Wees dus niet verlegen om de exemplaren met de meeste bruine vlekjes uit te zoeken.

Verder gebruikten we kokosmeel: een koolhydraatarme en glutenvrije meelsoort die minder vetten en meer vezels bevat dan andere meelsoorten. En wil je dit recept veganizen? Dan hoef je alleen maar de honing te vervangen door ahornsiroop. Wel zo makkelijk!

Meer glutenvrij? 8x glutenvrije alternatieven voor gewone tarwebloem

Gezond bananenbrood: zo doe je dat

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en bekleed een langwerpige bakvorm met bakpapier.

Doe alle ingrediënten voor het bananenbrood in een grote mengkom en meng door elkaar met een pureestamper.

Stort het beslag uit in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Leg er voorzichtig de twee helften van de extra banaan op.

Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.

Laat volledig afkoelen alvorens je het bananenbrood aansnijdt.

Meer gezonde recepten?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gezond bananenbrood
Sluiten