Culy Homemade: mini pavlova’s met rozen, lychees en frambozen

Zijn ze niet schattig? Deze mini pavlova’s met rozen, lychees en frambozen houden het midden tussen een dessert en een gebakje. Ze zijn geïnspireerd op de ispahan: een deftig Frans gebakje.

De ispahan is ooit uitgevonden door de beroemde patissier Pierre Hermé. Gruwelijk lekker, maar ook verdomde moeilijk om zelf te maken. Wij besloten de macaron te laten voor wat ‘ie is en in plaats daarvan voor mini pavlova’s te gaan. En verdraaid: dat levert niet alleen een heel makkelijk, maar ook ontzettend lekker toetje op.

Voor dit recept gebruiken we een mix van verse frambozen (als topping) en gevriesdroogde frambozen. Wij kochten ze bij Albert Heijn (je vindt ze in een doosje bij de muesli), maar je kunt ze ook online kopen.

Mini pavlova's met frambozen Valentijnsdag
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Mini pavlova’s met rozen, lychees & frambozen

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Zet een bakpleet met met bakpapier klaar. Teken op het bakpapier cirkels met een diameter van ongeveer 8 cm. Trek met een stift rondom een glas, bijvoorbeeld. Leg het bakpapier daarna omgekeerd op de plaat (dan voorkom je dat de stift in de meringues trekt).

Verkruimel de gevriesdroogde frambozen in een vijzel of tussen je vingers.

Klop de eiwitten op tot zachte pieken. Laat de mixer aanstaan terwijl je de kristalsuiker lepel voor lepel toevoegt. Wacht steeds tot alle suiker is opgenomen voordat je weer een theelepel toevoegt. Laat de mixer daarna op de hoogste stand nog zo’n vijf minuten kloppen.

Test of de meringue goed is door een klein beetje tussen je vingers te bewegen. Voel je nog suikerkorreltjes? Zet de mixer dan nog even aan.

Spatel de azijn en rozenwater door de meringue en meng de helft van de gevriesdroogde frambozen erdoorheen. Bewaar de andere helft voor later.

Maak ronde hoopjes van de meringue binnen de getekende cirkels op het bakpapier. Wij gebruikten een spuitzak, maar het kan ook met twee lepels. Zorg dat de bovenkant een klein beetje ingedeukt is of op z’n minst vlak (want er komen straks nog toppings op).

Zet de mini pavlova’s in de oven, sluit de ovendeur en laat zo’n 80 minuten bakken. Zet de oven uit en laat de deur van de oven dicht terwijl je de meringues in zo’n 60 minuten laat afkoelen.

Klop de slagroom lobbig. Schep de room op de meringue en versier met de verse frambozen en lychees (snijd ze eventueel in stukjes). Bestrooi met de achtergehouden gevriesdroogde frambozen en poedersuiker. Serveer meteen.

Mini pavlova met frambozen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: mini pavlova’s met rozen, lychees en frambozen
Sluiten