Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: meringue paaseitjes met mango-puree

Dit zijn paaseitjes met een twist: deze meringue paaseitjes zien eruit als spiegeleitjes en hebben een ‘eidooier’ van mango-puree. Lekker om stukjes meringue in te dippen met Pasen!

Deze meringue paaseitjes zijn heerlijk als zoet hapje bij de koffie, maar passen ook goed als afsluiter bij het paasontbijt.

Zo maak je de meringue paaseitjes

Verwarm eerst de oven voor op 100 graden.

Weeg de eiwitten af (als je ‘t nog niet wist: bakken is een precisiewerk) en klop ze stijf in een vetvrije kom. Begin eerst op een lage stand en wacht tot er belletjes ontstaan op de eiwitten. Daarna zet je de mixer op de hoogste stand en blijf je kloppen tot het schuim stijf, maar niet vlokkerig is.

Zet de mixer weer aan en voeg de suiker eetlepel voor eetlepel toe aan de eiwitten. Laat daarna de mixer nog een minuut of zeven kloppen, tot alle suiker is opgenomen.

Schep de eiwitten met behulp van twee lepels in hoopjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Probeer ze met behulp van de lepels te modelleren in de vorm van een spiegelei. Maak met de achterkant van een bolle lepel in elke meringue een kuiltje, om straks de mango-puree in te scheppen.

Zet ze 1 tot 2 uur in de oven, afhankelijk van de grootte van je meringues. Als ze makkelijk loskomen van de bakplaat, zijn ze gaar.

Voor de eidooiers

Laat de meringue paaseitjes even afkoelen en maak ondertussen de mango-puree. Doe daarvoor de blokjes mango en de suiker in een blender en voeg wat water toe voor een dikke, gladde puree.

Schep de mango in de kuiltjes van de meringue paaseitjes en klaar zijn je spiegeleitjes. Om ze te eten, breek je steeds stukjes van de meringue af en dip je die in de puree.

meringue paaseitjes

Recepten voor Pasen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.