Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 7 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

17x makkelijke vegetarische recepten voor doordeweeks

Wie snakt er niet naar: een volledig repertoire aan makkelijke recepten voor doordeweeks. We hebben daarom de beste, lekkerste en vooral ook makkelijkste recepten – die allen geheel vegetarisch zijn – voor het gemak even onder elkaar gezet.

Klein minpunt: dat wordt lastig kiezen.

Deze makkelijke vegetarische recepten zijn ideaal voor doordeweeks

De criteria: weinig ingrediënten, weinig tijd, een hoop smaak. Want een makkelijk recept hoeft helemaal niet gelijk te staan aan een gebrek aan smaak. Bijkomend voordeel van deze selectie: ook de vleeseter zal er enthousiast van worden. Ook een goede voorbereiding op een vegetarische kerst trouwens.

Soepen

Heb je tijd over in het weekend, maak dan alvast een flinke pan soep. Of maak het gewoon doordeweeks, en eet wat overblijft de volgende dag als lunch: ook fijn. Hoe dan ook, een soep staat garant voor weinig gedoe en veel smaak. Al helemaal als het gaat om onderstaande vegetarische versies.

Pompoensoep met miso soep toppings
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Comfort food

Een troostend bord comfort food hoeft natuurlijk helemaal geen vis of vlees te bevatten. En aangezien we doordeweeks net zoveel behoefte kunnen hebben aan een goede portie comfort, wordt dat nóg leuker wanneer het ook nog eens makkelijk te bereiden is. Dat is zeker het geval bij onderstaande vegetarische recepten.

Orzo met spinazie snelle vegetarische recepten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Van de bakplaat

Zeg je makkelijk, dan kan een traybake sowieso niet ontbreken. Dé uitkomst voor doordeweekse dagen – en voor in ‘t weekend eigenlijk ook. Zo lang je kiest voor veel smaken, structuren en wat contrast in kleur – het oog wil ook wat – creëer je een feest op je bakplaat én op je bord.

Traybake met paddenstoelen, gnocchi en blauwe kaas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer vegetarisch eten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.