Redactie
Redactie Inspiratie 26 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Lekker vegetarisch eten in Amsterdam: hier wil je naartoe

Een restaurant met meerdere vegetarische opties op het menu is inmiddels meer regel dan uitzondering. En dat vinden we fijn, omdat groentes eindelijk de aandacht krijgen die ze verdienen én omdat de planeet er ook een stuk blijer van wordt. Niet heel gek dus dat er steeds meer restaurants zijn die helemaal geen vlees of vis meer aanbieden. In Amsterdam zijn er dan ook vele opties waar je erg lekker vegetarisch kunt eten. We hebben onze favorieten voor je onder elkaar gezet.

Lekker vegetarisch eten in Amsterdam: hier wil je naartoe

Van even snel tot gehele avond aan tafel: er zijn opties in overvloed. Waar je ook voor kiest, met onderstaande lijst ben je verzekerd van een lekker avondje vegetarisch eten in Amsterdam.

Café Beurre Amsterdam
Bron: Café Beurre

Cafe Beurre

Van Limburg Stirumstraat 115, Westerpark

Culy’s Winnie keerde lyrisch terug op de redactie na een avondje in dit restaurant in de Staatsliedenbuurt, dus deze willen we je sowieso niet onthouden. Benieuwd naar de kaart? Denk: volle smaken waar niet te zuinig omgesprongen wordt met boter, olijfolie en knoflook. De naam zegt dus al genoeg, tel daar de ultra-gezellige sfeer bij op en je weet: naar huis keren wordt lastig bij deze.

Chez Nina

Van Limburg Stirumplein 10A, Staatsliedenbuurt

Een paar deuren verderop bij Café Beurre huist Chez Nina. Waar een ware hype – wie heeft er inmiddels niet over gepost op Instagram – niet altijd hoeft te betekenen dat het eten de moeite waard is, is dat in het geval van Chez Nina wel het geval. Geïnspireerd door mode, natuur en kunst heeft de Zweedse chef Nina Olsson een uitgebreide menukaart gecreëerd waarbij (h)eerlijke producten centraal staan. Meer weten? Je leest er alles over in dit artikel.

De Ceuvel

Korte Papaverweg 4, Amsterdam-Noord

Bij de Ceuvel koken ze niet alleen met zoveel mogelijk biologische producten, ook willen ze laten zien dat ecologisch-verantwoorde landbouw de wereld kan voeden. Een café met een missie, dat is goed nieuws. Overigens kookt De Ceuvel volledig plantaardig, goed nieuws voor de vegans onder ons dus.

BAK

Van Diemenstraat 408, Centrum

In de categorie verfijnd vegetarisch kunnen we je niet anders dan naar favoriet BAK sturen. BAK werkt dan wel met vis van duurzame visserij en vlees van lokale producenten; het gehele menu wordt met veel plezier vegetarisch geserveerd. Hét restaurant waarbij groentes schitteren als nooit te voren. Bereid je voor op ware – minimalistische – kunstwerkjes waar je nog lang aan terug zult denken. Precies wat wij doen in ieder geval.

Madre

Westerstraat 186 BG, Centrum

Het ligt er niet heel dik bovenop bij Madre, aangezien het zichzelf beschrijft als “Modern Mexican cuisine meets Amsterdam flair”. Midden in de Jordaan serveert deze Mexicaan ook nog eens alleen maar vegetarische gerechten. De guacamole is trouwens verser dan vers: die wordt aan tafel voor je gemaakt. Maar ook van de tamales met pico de gallo, de pozole (soep) en taco’s met koningsoesterzwam beginnen we te watertanden.

Meatless District

Bilderdijkstraat 65-67, Oud-West

Meatless District creëert een menu en omgeving die gezondheid en duurzaamheid ondersteunen, maar doet dit niet op een belerende manier en dat kunnen we waarderen. De naam laat weinig te raden over: je kunt er vleesvrij lunchen en dineren, maar er is ook een uitgebreide wijn-, bier- en borrelkaart.

Saravanaa Bhavan

Stadhouderskade 123-124, De Pijp

De Zuid-Indiase keuken is smaakvol, verslavend lekker en staat vooral bekend om haar vegetarische gerechten. Deze vind je dan ook bij Saravanaa Bhavan: een Indiase keten waar je voor een kleine prijs de lekkerste vegetarische gerechten eet, midden in Amsterdam. Tip van de redactie: vergeet vooral niet een van de vele dosa’s te bestellen.

Meer over vegetarisch eten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.