Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 19 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: boterige pompoensoep met misoboter

Pompoensoep kun je op legio manieren maken. Met kokosmelk en specerijen, met wortel en gember, met spek & salie… Maar deze pompoensoep met misoboter is toch wel onze nieuwe favoriet. Een heel eenvoudig soepje, maar met een verslavend lekkere smaak.

In deze pompoensoep met misoboter voeg je de miso op twee manieren toe: hij gaat zowel door de soep als door de boter. En die romige misoboter roer je op het allerlaatst nog even door je kommetje soep. Zó lekker!

Gebruik voor dit recept witte miso. Die kun je bij de toko kopen, maar we hebben ‘m ook al gespot in de goed gesorteerde supermarkt. En zo’n bak witte miso komt écht wel op.

Let maar op: 5 onverwachte combinaties met miso (van popcorn tot spruitjes)

Pompoensoep met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pompoensoep met misoboter

Bak in een soeppan op laag vuur de ui en de knoflook zacht in een wat olijfolie en een eetlepel van de boter.

Doe de blokjes pompoen in de pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zo’n 15 minuten pruttelen, tot de pompoen zacht is.

Roer ondertussen een eetlepel miso door de zachte boter met een vork (dat werkt makkelijker dan met een lepel) en voeg ook flink wat zwarte peper toe.

Zodra de pompoen gaar is, giet je een soeplepel van de bouillon in een kommetje. Roer de twee overige eetlepels miso los in de bouillon en giet het mengsel bij de soep.

Druk de stukjes pompoen in de soep fijn met een houten lepel, net zolang tot je soep de gewenste consistentie heeft. Wij vinden het wel lekker als er nog wat stukjes in zitten, voor de textuur. Liever een gladde soep? De staafmixer erin!

Proef de soep nog even en voeg eventueel zout & peper toe.

Dien de soep op met wat pompoenpitten, wat gehakte koriander en een schepje van de misoboter erbovenop. Die zal heerlijk smelten in de warme soep.

Ook lekker met wat goed brood erbij, om de soep tot op de laatste druppel mee op te dippen.

Pompoensoep met miso soep toppings
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.