Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 24 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke preischotel met een krokant korstje

Een preischotel met gehakt is een heerlijk gerecht voor op een doordeweekse dag. Het krokante korstje dat we ‘m in dit recept hebben gegeven past perfect bij de smeuïge binnenkant.

Hoe maak je een preischotel

Een preischotel kun je op talloze manieren maken. Wij hanteren hier de klassieke bereidingswijze van een preischotel, waarbij gehakt de basis vormt. Met de toevoeging van een paar extra smaakmakers maken we ‘m extra lekker.

Zo kruiden we het gehakt met tijm en oregano. Ook gebruiken we Parmezaanse kaas voor in de aardappelpuree en maken we de preiovenschotel af met een krokante korst van panko.

De preischotel gaat 25 minuten in de oven. In die tijd kun je dus mooi de vaatwasser inruimen of achterover leunen met een glas wijn. Lekker is dat!

Preischotel met gehakt / preiovenschotel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Preischotel met gehakt

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de aardappels in een pan met ruim gezouten water gaar.
  3. Zet ondertussen ook een hapjespan op het vuur en verwarm een eetlepel olie.
  4. Voeg het gehakt en de kruiden toe aan de pan en bak het gehakt in 7-8 minuten rul.
  5. Voeg zodra het gehakt bruin is de gesneden prei toe en bak 8 minuten samen. Bewaar wat extra prei om de preiovenschotel mee te decoreren.
  6. Giet daarna de aardappels af en stamp fijn. Voeg boter, melk en mosterd toe en mix tot een romige aardappelpuree.
  7. Doe de helft van de kaas door de aardappelpuree en bewaar de andere helft als topping van de preischotel. Proef af op zout.
  8. Giet het prei-gehaktmengsel in de ovenschaal. Spatel er vervolgens de aardappelpuree bovenop. Bestrooi als laatst met de rest van de kaas, panko en extra stukjes prei.
  9. Bak de preischotel 25 minuten in de oven. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen voor je de preischotel serveert.
Preischotel met gehakt / preiovenschotel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer preirecepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.