Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola

Met deze traybake met paddenstoelen, gnocchi en gorgonzola maken we het onszelf weer eens lekker makkelijk. Want dat de oven het grootste deel van het werk doet, betekent dat jij weer tijd overhoudt voor andere klusjes. En het eindresultaat? Dat zal binnen no time op zijn.

De gnocchi dien je van tevoren wel nog even te koken, anders worden ze taai en droog. Gelukkig duurt dat maar een minuutje, de deegkussentjes hebben niet veel tijd nodig om vocht op te nemen. Verder is het een kwestie van ‘n bakplaat vullen en in de oven schuiven. Dat kun je.

Traybake met paddenstoelen, gnocchi en blauwe kaas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola

Verwarm de oven voor tot 220 graden.

Kook de gnocchi 1,5 minuut in kokend water en giet af.

Doe de paddenstoelen in een grote mengkom en bedek met een royale scheut olijfolie en 15 draaien van de pepermolen. Hussel samen met de gnocchi door elkaar.

Neem er een schone bakplaat bij en verdeel de gnocchi en de paddenstoelen over de plaat. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm en verdeel ze over de andere ingrediënten. Rasp ook de schil van 1/2 citroen en verdeel over de plaat.

Hak de hazelnoten grof en besprenkel met een scheutje ahornsiroop. Roer en zet apart.

Bak 25 minuten of tot de gnocchi goudbruin zijn.

Verdeel dan de gorgonzola en de hazelnoten met de ahornsiroop over de bakplaat en plaats de traybake met paddenstoelen nog eens 4 minuten onder de grill.

Traybake met paddenstoelen, gnocchi en blauwe kaas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer van de bakplaat?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.