Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot

Een plaattaart is ultrasimpel en ultradoeltreffend: je mikt gewoon je favoriete ingrediënten op een vel bladerdeeg en hopla: daar is je smakelijke hap. Wij kiezen in dit plaattaart recept voor een combinatie met blauwe kaas, walnoot, peer en prei. Kan niet missen.

Ben je niet zo’n fan van blauwe kaas? Ook brie werkt. De prei kun je eventueel weglaten en vervangen door extra peer, mocht je willen. Kortom: dit gerecht is makkelijk naar je hand te zetten en dat maakt van plaattaart een gerecht waar iedereen blij van wordt.

Plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Plaattaart recept met peer, blauwe kaas en walnoot

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg (met het bakpapier) uit op een bakplaat. Vouw een randje van 1 cm langs elke zijde van het bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de deegbodem in de oven circa 5 minuten voor.
  2. Verhit ondertussen een flinke klont boter in een pan en stoof er de prei in aan. Kruid af met zout en peper. Zet apart.
  3. Haal het bladerdeeg uit de oven en druk eventueel voorzichtig plat (let op: gebruik een theedoek om te vermijden dat je je brandt!). Smeer de bodem in met twee flinke eetlepels zure room.
  4. Stort de inhoud van de pan uit op de bladerdeegtaart en verdeel er zo’n 50 gram blauwe kaas over. Verdeel ook 3/4 van de walnoten over het geheel en werk tot slot af met de schijfjes peer.
  5. Smelt nu een klein beetje boter in de magnetron en geef de schijven peer met een keukenborsteltje een lik van de boter.
  6. Schuif de bakplaat 20 minuten de oven in. Klaar? Werk dan af met de resterende blauwe kaas, nog wat walnoten en verse dille.
Plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer plaattaart recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.