Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Inspiratie 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

5 x de lekkerste vegetarische recepten van Ottolenghi

Als er iemand goede smaak heeft, dan is het Yotam Ottolenghi wel. Nu zijn nieuwe kookboek Flavour – met de focus op groenten – in de schappen ligt, blikken wij eens even terug op zijn geweldige vegetarische recepten waar we eerder over schreven. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. En jij ook niet.

Zie hier: de lekkerste vegetarische Ottolenghi gerechtjes door de jaren heen, geselecteerd door de Culy-redactie.

Ottolenghi’s bloemkooltaart met rode ui

Ottolenghi gebruikt in zijn recepturen spraakmakende smaakmakers, die je niet zomaar in elke super tegenkomt. Je moet er toch nèt even iets meer moeite voor doen om zijn ingrediënten in huis te halen, maar dan heb je ook wat. Zo zit er in dit receptje ‘nigellazaad’ a.k.a zwarte komijn. Deze zaadjes geven een nootmuskaat-achtige smaak mee aan het gerecht. Lekker in combi met de bloemkool.

> Naar recept: Ottolenghi’s bloemkooltaart met rode ui

Vegetarische paddenstoelenlasagne van Ottolenghi

Paddenstoelen zijn fantastische vleesvervangers. Zo ook in deze lasagne. Deze bak gevuld met pure liefde neem jij direct op in je receptenboekje. Er komt bijna 2 (!) kilo aan diverse soorten paddenstoelen te pas aan dit recept. Dus voor alle paddenstoel-lovers onder ons: neem ruim.

Dit Ottolenghi-recept verscheen eerder in The Guardian en werd gekookt door de Culy redactie.

vega paddenstoelenlasagne
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Vegetarische paddenstoelenlasagne van Ottolenghi

Ottolenghi’s tomaten-amandeltaart

Uit een van zijn vorige kookboeken komt dit steengoede receptje. Ben jij klaar voor een nieuwe variant op quiches en plaatpizza’s, dan is dit echt wel een dikke aanrader. De tomaat, zwarte olijven en het broodkruim dragen allen bij aan verschillende smaken en texturen. Maar als de taart uit de oven komt, zorgen deze ingrediënten voor een samenhangend prachtpalet. Geef ons maar zo’n puntje!

> Naar recept: Ottolenghi’s tomaten-amandeltaart uit Plenty More

Ottolenghi’s salade met spinazie, dadels & amandelen

Pitabroodjes zijn ook in te zetten als knapperige toevoeging in een salade. Tip van de meester: maak van oude pita’s croutons. De dadels gaan een zoete twist geven en de amandelen een aangename crunch. Dat is wat je nodig hebt in een vega salade: diverse texturen die samen een mooie balans vormen.

Spinazie salade Ottolenghi
Bron: Jonathan Lovekin

> Naar recept: Ottolenghi’s salade met spinazie, dadels & amandelen

Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook van Ottolenghi

Zwarte knoflook, je zult het niet wekelijks eten. Deze soort knoflook geeft een lichte drop/balsamico smaak. Dit in combinatie met de groene vitaminebommetjes is een gouden match. Dit vegetarische recept met spruitjes en zwarte knoflook is heel verrassend om te serveren als bijgerecht. Je kunt het ons ook zo als main dish voorschotelen, hoor! Of lekker bij Risotto(lenghi), misschien?

Spruitjes recept van Ottolenghi
Bron: Jonathan Lovekin

> Naar recept: Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook van Ottolenghi

Meer Ottolenghi:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.