Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 4 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

20x recepten met diepvriesgroenten (lekker low budget dus)

We houden wel van een goede besparingstip op z’n tijd; al helemaal als het om het avondeten gaat. Een fijne lowbudget tip met betrekking tot het avondeten is de diepvries. Je vindt er ingevroren groenten voor een kleinere prijs, die zich perfect lenen voor een hoop erg lekkere recepten met de meest uiteenlopende diepvriesgroenten.

Ons advies: wissel het natuurlijk af met de seizoensgroenten van je lokale (kleine) supermarkt.

20x recepten met diepvriesgroenten (lekker low budget dus)

Voor het ultieme uitzoekgemak categoriseren we onze favoriete recepten in de verschillende groenten, die volgens ons ook uit de diepvries lekker zijn om te eten.

lasagne met ricotta, spinazie en worstvlees
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Spinazie

Misschien wel de eerste groente waar je aan moet denken als het gaat over recepten met diepvriesgroenten: spinazie. De minder gezonde spinazie à la creme staat vooral bij velen bekend als jeugdherinnering of -trauma, maar de verse variant is veelzijdiger dan je denkt. Behoud zoveel mogelijk vitamines door de ontdooide spinazie niet te lang door te koken of bakken en dep ‘m goed droog na het ontdooien zodat het gerecht niet te nat wordt.

Romige ravioli met groene asperges en tuinerwten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dop- en tuinerwten

Deze kleine groene vrienden lenen zich perfect voor gebruik regelrecht uit de diepvries. De kleine erwten hoef je niet eens te ontdooien, wat op tijdsvlak ook nog ‘s dikke winst is. Wij hebben in ieder geval altijd een zak klaar liggen in de vriezer: erg makkelijk om last minute-gerechten wat groens en gezonds mee te geven.

Spruitjesstamppot

Spruiten

Misschien wel de meest onderschatte stuk groentes van de lage landen: spruitjes. Kenden we ze voorheen alleen doorgekookt en zoutloos, inmiddels weten we beter: het is helemaal niet moeilijk om spruiten te laten schitteren in de meest uiteenlopende gerechten.

Pasta met worst mais en courgette
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Mais

Misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt, maar het kan erg lekker, goedkoop en makkelijk zijn: mais uit de diepvries in plaats van vers of uit blik. We zouden ze niet snel puur in een salade toevoegen, maar met enige bereiding is mais ook een mooie opties voor deze lijst van recepten met diepvriesgroenten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.