Gebakken spruitjes & gnocchi met boerenkoolpesto

Bij Culy zijn we dol op gnocchi: de perfecte crossover tussen aardappeltjes en pasta. Colette Dike (Fooddeco) geeft je in haar kookboek ‘De Nieuwe Winterkeuken’ weer zo’n heerlijk recept met de deegkussentjes. Zij maakt gebakken spruitjes en gnocchi met boerenkoolpesto. Zálig!

De koude dagen treed je dapper tegemoet met het heerlijke kookboek ‘De Nieuwe Winterkeuken’ van Colette Dike (Fooddeco). Met recepten voor 50 winterse gerechten met groenten in de hoofdrol die ook nog eens 100% Insta-worthy zijn.

Colette: “Deze krokante gnocchi zijn net perfect goudbruin gebakken krieltjes maar dan nog lekkerder. Super makkelijk, want met deze voorgekookte gnocchi in huis heb je altijd eten op tafel. Met dit gerecht krijg je zelfs  de fanatieke spruitjeshater enthousiast.”

Gebakken spruitjes met gnocchi
Bron: De Nieuwe Winterkeuken

Gebakken spruitjes & gnocchi met boerenkoolpesto

1. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes 2 minuten. Laat ze goed uitlekken. 

2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de gnocchi 5 minuten. Voeg vervolgens de spruitjes toe. Bak samen nog  15 minuten of tot de spruitjes en gnocchi zacht en goudbruin zijn. 

3. Maak ondertussen de boerenkoolpesto. Meng alle ingrediënten voor de boerenkoolpesto in een keukenmachine of blender tot een mooie egale  massa. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

4. Serveer de gnocchi & spruitjes in een mooie schaal met de buffelmozzarella er los op en de boerenkoolpesto in een apart schaaltje erin. Sprenkel wat olijfolie eroverheen en strooi er ten slotte nog wat peper en zout en de geraspte schil van de citroen over. 

De nieuwe winterkeuken

De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike (Kosmos Uitgevers) is nu te koop voor € 18,50. 

Meer recepten met gnocchi:

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste inspiratie in je inbox

Reageer op artikel:
Gebakken spruitjes & gnocchi met boerenkoolpesto
Sluiten