Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 11 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: spruitjesstamppot met krokante ham, kerrie en tijm

Vandaag hebben we zin in simpele kost: een lekkere stamppot, die snel klaar is. Deze spruitjesstamppot met krokante ham is daar perfect voor. Lekker met kerrie en verse tijm.

Wist je dat spruitjes & tijm heel goed bij elkaar passen? En tijm en kerrie? En spruitjes en kerrie ook? Kan niet missen dus, met dit gerecht.

We kiezen ervoor om de Serranoham krokant te bakken in de oven, maar dat kan natuurlijk ook gewoon in de koekenpan. Laat de ham dan na het bakken even uitlekken op een velletje keukenpapier.

Spruitjes stamppot met kerrie, tijm en serranoham
Nancy van Batenburg voor Culy

Spruitjesstamppot met krokante ham

Verwarm een oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes Serranoham erop. Dek af met nog een vel bakpapier en leg er een andere ovenplaat (of iets anders zwaars) bovenop. Bak in 8 tot 10 minuten knapperig in de oven.

Kook de aardappels in een grote pan met gezouten water, gedurende 20 minuten – of tot ze gaar zijn. Na 5 minuten kun je de spruitjes erbij doen en mee laten koken.

Giet de aardappels en spruiten goed af en voeg dan de melk en een grote klont roomboter toe aan de pan. Stamp de aardappelen en de spruitjes, zo fijn of zo grof als je zelf lekker vindt.

Roer het kerriepoeder en de tijmblaadjes erdoor en proef even of de spruitjesstamppot op smaak is. Voeg zo nodig nog wat zout toe.

Schep de spruitjesstamppot op de borden en breek de krokante ham in grote stukken. Leg ze op de stamppot en maak af met nog wat extra tijm.

Meer stamppot recepten:

Spruitjesstamppot met krokante ham, tijm en kerrie
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.