Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: lamsburgers met feta en munt-doperwtenpesto

Lamsgehakt is iets wat we zelf niet gauw in ons winkelmandje leggen, simpelweg omdat het niet snel in ons opkomt. Toch kun je er heel wat kanten mee op. Ottolenghi maakt er in zijn boek Simpel bijvoorbeeld extreem lekker gehaktbrood van (aanrader!). Wij gaan hier voor lamsburgers met feta en een eenvoudige munt-doperwtenpesto.

In kleinere supermarkten kan lamsgehakt nog wel eens moeilijk te vinden zijn. Onze tip: ga naar de (biologische) slager, waar je sowieso het beste vlees vindt. Ook bij Turkse supermarkten met een slagerij in de winkel is de kans groot dat ze lamsgehakt verkopen.

Lamsburgers
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lamsburgers met feta en munt-doperwtenpesto

Doe alle ingrediënten voor de lamsburgers in een mengkom en roer goed door elkaar. Een eetlepel ijskoud water kan helpen als het mixen niet vlot gaat. Verdeel de inhoud van de mengkom in vier gelijke delen en vorm er vier hamburgers van. Leg even apart.

Maak nu de pesto door alle ingrediënten te mengen in een vijzel, blender of met een staafmixer. Proef en voeg naar smaak nog meer zout & peper toe.

Verhit een pan met een laagje boter op hoog vuur en bak de burgers een paar minuten per kant, tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Maak bovenin eventueel een sneetje om te kijken of ze binnenin voldoende gaar zijn.

Schep ze uit de pan en toast de gehalveerde burgerbroodjes kort in de hete pan.

Leg de onderste helft van de burgerbroodje op een bord en beleg met een een royale laag van de pesto, een paar schijfjes feta, een lamsburger, een handje rucola en een paar ringetjes rode ui. Schik de bovenkant van het broodje op de lamsburgers en serveer onmiddellijk. Lekker met ovenfriet.

Lamsburgers
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer hamburgers?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.