Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke pasta met worst, mais en courgette

Dat een pasta met worst niet altijd zware kost hoeft te zijn, bewijzen we met deze variant. Door de mix van frisse smaken (mais, courgette, rucola) die passen bij het seizoen, maken we er een lichter pastarecept van. Hierbij ook geen room of tomatensaus, maar een saus op basis van pastawater en boter. Want welk seizoen het ook is: boter gaat er bij ons áltijd wel in.

Deze pasta met pasta is ook erg lekker met andere pastasoorten. Van die grote schelpen (conchiglioni) bijvoorbeeld – als je die kunt vinden. Rigatoni, penne of fusilli zijn ook een goede keuze. Wij gingen voor een van onze favorieten: orecchiette.

Pasta met worst mais en courgette
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pasta met worst, mais en courgette

Knijp het worstvlees uit de velletjes en leg opzij.

Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook en voeg de orecchiette toe. Kook al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het worstvlees toe en breek het met een houten spatel in stukjes. Bak ze in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin. Schep ze uit de pan.

Bak de plakjes knoflook en de chilivlokken in het achtergebleven vet van de worstjes, gedurende 2 minuten. Voeg de plakjes courgette toe en bak ze in ongeveer 4 minuten gaar.

Giet ondertussen de mais af in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de mais toe aan de pan en roer even door.

Schep de pasta uit het pastawater en transporteer het naar de pan met de mais. Bewaar een kopje van het pastawater. Roer de pasta en de mais door elkaar en voeg steeds een beetje pastawater toe voor een romig geheel. Dat gaan we nu nóg romiger maken: voeg de boter toe en blijf roeren tot de boter is gesmolten en een romige saus heeft gevormd met het pastawater.

Doe het gebakken worstvlees terug in de pan. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en meng de rucola erdoorheen. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Meer snelle pasta recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.