Culy Homemade: lasagne met ricotta, spinazie en worst
Een portie lasagne staat wat ons betreft gelijk aan gezelligheid. Aangezien we dat laatste tegenwoordig éxtra goed kunnen gebruiken, bedachten we een recept voor lasagne met ricotta, spinazie en worstvlees. Een klassieker met een twist.
Wat het worstvlees betreft kun je alle soorten verse worst gebruiken, dus kies lekker jouw favoriet uit. Wij gingen hier voor kippenworst, wat erg goed beviel.
Zo maak je de lasagne met ricotta, spinazie en worstvlees
Fruit het sjalotje samen met de knoflook in een scheut olijfolie op medium vuur tot ze glazig zijn. Pers met je handen het worstvlees uit de worsten en breek het vlees in kleine stukjes met een houten spatel. Bak tot het vlees gaar is. Roer tussendoor. Voeg de tomatenpuree toe en proef. Kruid eventueel af met zout en peper. Zet apart.
Blend de spinazie zo fijn mogelijk in een blender. Heb je die niet, dan kun je de spinazie ook met een scherp mes fijn hakken. Neem er een mengkom bij en roer de ricotta los, samen met de gemalen Parmezaanse kaas en een snuf zwarte peper. Voeg er de gehakte spinazie aan toe en meng goed tot een homogeen, groen mengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet een ovenschaal klaar en lepel een laagje van het worstvlees op de bodem. Schik er een laag lasagnevellen op en spatel er een royale laag van het ricottamengsel overheen. Lepel daar weer wat worstvlees op en verdeel een halve bol mozzarella (in stukjes gescheurd) over de middelste laag worstvlees.
Bouw zo verder tot de ovenschaal volledig gevuld is. Eindig met een laagje worstvlees.
Verdeel de andere helft mozzarella over de lasagne en dek af met een laag aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven. Rasp er vlak voor opdienen nog wat extra Parmezaanse kaas overheen. Serveer onmiddellijk.
Meer voor in de oven?
- Makkelijke Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente
- Gebakken spaghetti uit de oven met kip en spekreepjes
- Culy Homemade: kippensoep in de vorm van een ovenschotel