Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: lenterisotto met asperges en doperwten

Met deze frisse lenterisotto met lentegroenten zoals asperges en doperwten vieren we het lenteseizoen. Lekker romig zoals je gewend bent van een risotto, maar toch fris door de groene lentegroenten en citroen. Dit wil je.

Deze lenterisotto bevat het basisrecept van risotto, aangevuld met onze favoriete lentegroenten. Hier kan je natuurlijk ook jouw favoriete lentegroenten en smaakmakers aan toevoegen zoals daslook en postelein. Of geef de risotto een draai in een ander seizoen met bijpassende seizoensgroenten.

Lenterisotto met groene asperges en doperwten
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Lenterisotto met asperges en doperwten

Verhit de olie in een diepe pan op zacht vuur.

Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak in 5 minuten glazig. Doe daarna de knoflook erbij en bak 2 minuten mee.

Doe de risottorijst bij de ui, roer goed door en zet het vuur wat hoger. Laat de rijstkorrels onder regelmatig roeren ‘roosteren’ tot ze eruit zien als glanzende parels. Blus de risotto af met de wijn en roer.

Zodra de wijn is verdampt, kun je de bouillon in etappes gaan toevoegen. Voeg steeds twee grote soeplepels bouillon toe aan de rijst en roer regelmatig. Wacht telkens tot de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen. Hierdoor krijgt de risotto haar romigheid. Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten om de risotto te garen.

Verhit ondertussen een koekenpan met een scheut olijfolie. Roerbak de asperges hierin gaar in ongeveer 7 minuten. Voeg op het laatste moment de doperwten en het citroensap toe en bak 3 minuten mee.

Is alles gaar? Zet dan het vuur uit en roer de geraspte Parmezaan, een snuf zout, een paar draaien zwarte peper en de resterende boter door de risotto. En doe als laatste de groente erbij.

Serveer de lenterisotto met met wat extra Parmezaan, citroenrasp en verse peterselie.

Nog meer lentegerechten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.