Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 30 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

12x smakelijke recepten met de leftovers van je paasbrunch

Op een of andere manier gebeurt het ons elk jaar weer tijdens bij de paasbrunch: de voorbereidingen zijn net zo groots als de porties die overblijven. Te veel dus, maar vooral ook: te lekker – en véél te zonde – om weg te gooien. Met deze recepten verwerk je alles wat overblijft tot gerechten die minstens zo lekker zijn.

Je zou er bijna te veel van gaan maken.

Met deze recepten verwerk je de leftovers van je paasbrunch tot nieuwe gerechten

Het is eigenlijk gewoon een onmogelijke taak: precies genoeg maken bij een brunch voor meerdere personen. In dat geval nemen we dan toch het zekere voor het onzekere: liever te veel dan te weinig. Wel zo fijn om alvast te weten wat je met je leftovers kan doen. Van brood tot zalm: we helpen je een handje.

Ei

Het mag duidelijk zijn: op vrijwel elke paasbrunch zul je een ei spotten. Gevuld of alleen gekookt: ben je een liefhebber van ei, dan kun je je hart ophalen tijdens deze twee dagen. Grote kans dus, dat je van dit brunchonderdeel gegarandeerd leftovers hebt. Goed nieuws: in een handomdraai tover je het om tot een eiersalade waar je geen genoeg van gaat krijgen. Bonustip: houd je van hardgekookte eieren? Gebruik de eieren die je overhebt dan voor deze Scotch Eggs.

Eiersalade 2.0
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Croissants, paasstol en brood

Naast ei zul je zeker ook brood terugvinden op de brunchtafel. In de breedste zin van het woord: van breekbrood tot casino wit en van een croissant tot dat essentiële paasbrood. Is natuurlijk lekker, maar vult ook; weinig plek meer voor die overige lekkere brunchgerechten. Ook hier geldt dus: zeker weten dat je brood over hebt. En dit is wat je er dan van kan maken:

Gigantische amandelcroissant van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gerookte zalm

Nog zo’n klassieker die je met grote regelmaat terugvindt bij de paasbrunch: gerookte zalm. Grote kans dat die schaal grote aftrek vindt bij het gezelschap, maar is dat niet het geval, dan alles behalve getreurd: jij hebt een paar mooie opties in het verschiet.

loaded gepofte aardappel met gerookte zalm en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Roomkaas

Ligt er brood en gerookte zalm op tafel, dan weet je vrij zeker dat er ergens in die buurt een bakje roomkaas te vinden is. Waar de een zich een bagel niet zonder roomkaas niet voor kan stellen, slaat de ander dit beleg liever over. Geen probleem voor jou natuurlijk, vooral niet wanneer je weet wat je er nog meer van kunt maken.

Wortelscones Carrot Cake Scones
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer inspiratie voor de paasbrunch:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.