Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: loaded gepofte aardappel met gerookte zalm

Een loaded gepofte aardappel met gerookte zalm, cream cheese en dille? Dat klinkt niet alleen als een tof gerecht, dat is het ook. Toegankelijke smaken en een knipoog naar Scandinavië: wij vinden dit ideaal als lunch óf perfect als lichtere avondmaaltijd. Serveer er in dat laatste geval gerust wat extra salade bij.

De zalmeitjes on top zijn trouwens optioneel, zonder is het gerecht namelijk ook al heel lekker. Een leuke toevoeging aan de gepofte aardappel zijn ze in ieder geval wél. Niet alleen omdat ze perfect bij de gerookte zalm passen, ze barsten ook zo lekker open in je mond. En zien ze er niet chique uit? Vinden we wel.

loaded gepofte aardappel met gerookte zalm en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Loaded gepofte aardappel met gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik een paar gaatjes in de aardappels, met een vork. Schik de aardappels in een ovenschaal en geef ze een scheut olijfolie en een flinke snuf zout en peper. Bak de aardappels gedurende 1 uur in de warme oven en keer ze halverwege om.

Meng ondertussen de cream cheese met tweederde van de dille, het citroensap, de helft van de komkommer en een snuf zwarte peper in een mengkom. Zet koel tot de aardappels uit de oven komen.

Haal de aardappels uit de oven, laat een beetje afkoelen en gebruik een scherp mesje om een kruis te maken in de bovenkant van de aardappel. Duw de aardappel een beetje open en vul met de gerookte zalm, het cream cheesemengsel, de rest van de komkommer en de rest van je bos dille.

Breng de gepofte aardappel op smaak met peper en grof zeezout en lepel er eventueel wat van de zalmeitjes over.

loaded gepofte aardappel met gerookte zalm en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer leuke recepten met aardappel?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.