Redactie
Redactie Diner 17 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: toast met gerookte zalm en avocado-limoensalsa

Een heerlijk lunchgerechtje, amuse of voorgerecht: zachte toast met gerookte zalm en een salsa van avocado, limoen, komijn, basilicum en chilipeper.

*Ben je er niet zeker van of je avocado wel rijp genoeg is? Bekijk dan onderstaande video waarin we onze superhandige avocado-checktip uitleggen. 

Bedruppel het (in dunne plakjes gesneden) brood met wat olijfolie en schik op mooie bordjes. Als je wilt, kun je het brood echt toasten, maar zacht brood werkt ook heel goed in dit recept.

Halveer en ontpit de avocado, haal uit de schil en snijd in kleine blokjes. Meng met de crème fraîche, komijn, zest (geraspte groene schil) en sap van de limoen. Voeg komijn, fijngehakte basilicum, zout en chilipeper naar smaak toe; blijf proeven. Meng goed door; de salsa mag nog een beetje grof blijven.

Schik de gerookte zalm in plakjes op de toast. Schep op elk toastje een lepel salsa.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.