Culy Homemade: toast met gerookte zalm en avocado-limoensalsa

Culy 17 sep 2012 Diner

Een heerlijk lunchgerechtje, amuse of voorgerecht: zachte toast met gerookte zalm en een salsa van avocado, limoen, komijn, basilicum en chilipeper.

*Ben je er niet zeker van of je avocado wel rijp genoeg is? Bekijk dan onderstaande video waarin we onze superhandige avocado-checktip uitleggen. 

Bedruppel het (in dunne plakjes gesneden) brood met wat olijfolie en schik op mooie bordjes. Als je wilt, kun je het brood echt toasten, maar zacht brood werkt ook heel goed in dit recept.

Halveer en ontpit de avocado, haal uit de schil en snijd in kleine blokjes. Meng met de crème fraîche, komijn, zest (geraspte groene schil) en sap van de limoen. Voeg komijn, fijngehakte basilicum, zout en chilipeper naar smaak toe; blijf proeven. Meng goed door; de salsa mag nog een beetje grof blijven.

Schik de gerookte zalm in plakjes op de toast. Schep op elk toastje een lepel salsa.

Voor 2 personen (als amuse voor 4 personen)

  • 1 wit stokbrood of 1 rol ‘partybrood’ in mooie cirkeltjes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Mespuntje gedroogde komijn
  • Paar blaadjes basilicum
  • Snufje zout
  • Beetje (gedroogde) chilipeper, fijngesneden
  • Goede olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: toast met gerookte zalm en avocado-limoensalsa
Sluiten