Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 31 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Broodpudding van overgebleven brood van Estée Strooker

Een derde van het eten wordt verspild. Denk daar maar eens over na. Gelukkig strijdt Too Good To Go tegen voedselverspilling. Dat doen ze met een app, maar ook met hun nieuwe magazine ‘Eetlust’. Bedoeld om jou te inspireren om met ze mee te strijden. En dat is nog lekker ook. Kijk maar naar deze no-waste broodpudding van chefkok Estée Strooker

Eetlust magazine

Je vindt dit recept in Eetlust, het magazine van Too Good To Go dat je nu gratis kunt aanvragen. Met niemand minder dan Freddy Tratlehner als covermodel, verleidelijke verhalen, lustopwekkende foto’s en spannende tips en tricks voor in de keuken.

Op de Too Good To Go-app kunnen restaurants en winkels hun overgebleven voedsel aanbieden tegen een lage prijs, zodat jij voor een prikkie allerlei heerlijks scoort en zij er alsnog wat aan verdienen.

> Ons zusje Bedrock schreef al eerder over de Too Good To Go app

Eetlust Magazine

Estée maakt broodpudding

Estée: “Voor dit recept vind ik het het mooist om een tulband vorm te gebruiken. Deze doet lekker feestelijk aan en bovendien is het de perfecte kruising tussen een cake en een pudding. Ik heb voor dit recept echt al mijn restjes gebruikt. Ik geef je dus ook in de ingrediëntenlijst genoeg alternatieven voor ingrediënten, zodat je niet je huis uit hoeft om naar de winkel te gaan. Gewoon gebruiken wat je in huis hebt!”

Broodpudding van overgebleven brood
Bron: Britt Roelse

Broodpudding van overgebleven brood

1. Meng in een grote kom de yoghurt, karnemelk, melk en eieren en zeef daar het amandelmeel overheen. Meng alles door elkaar tot het de dikte van een pannenkoekenbeslag heeft bereikt, bij voorkeur iets dunner. Voeg een snuf zout en kaneel toe. Doe de halve eetlepel bakpoeder en vier eetlepels poedersuiker erbij en meng het geheel goed door elkaar.

2. Scheur het brood in grove stukken en meng deze door het beslag heen. Laat een tijdje wellen.

3. Snijd het fruit in grove stukken. Verwarm in een koekenpan de honing en laat die karameliseren tot het bruin is en lekker begint te geuren. Voeg hier ondertussen het gesneden fruit aan toe. Karameliseer het fruit voor circa 3 minuten door het af en toe om te scheppen.

4. Voeg de roomboter toe en laat alles lekker sudderen voor vijf minuten. Er ontstaat op deze manier een soort vloeibare karamelsaus met stukjes fruit er in. Meng de de karamelsaus door het puddingmengsel.

5. Vet de tulbandvorm in met een laagje olie, pak een handje bloem en bestuif de vorm. Schep het puddingmengsel in de vorm en bak de pudding eerst voor 30 minuten op 180 graden en daarna nog 45 minuten op 130 graden.

6. Laat de pudding goed in de vorm afkoelen. Snijd de randjes voorzichtig los met een mes en leg hem op een mooi bord.