Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: hartige Dutch baby met gerookte zalm, zure room en dille

Een Dutch baby, wat was dat ook alweer? Dutch baby’s zijn dikke, fluffy in de oven gebakken pannenkoeken. In klassieke recepten kom je ze vaak met zoete toppings als fruit of poedersuiker tegen. Wij gaan hier voor een hartige Dutch baby met gerookte zalm, zure room, dille en citroen. Vind je ook niet dat dit gerecht lente schrééuwt?

Van de rode ui maken we snelle pickles. Dat zorgt niet alleen voor een mooi kleurtje, de smaak van de ui wordt ook minder intens. Heb je tijdsnood of vind je het teveel gedoe? Snipper de rode ui dan gewoon zo fijn mogelijk en verdeel deze over de hartige Dutch baby.

> Lees hier nog eens hoe je op een snelle manier rode uien inlegt

hartige Dutch baby met gerookte zalm, zure room en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hartige Dutch baby met gerookte zalm, dille en zure room

Zet een ovenvaste koekenpan in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 225º C.

We beginnen met het beslag. Doe alles behalve de boter in de blender en mix tot een gladde massa. Zet 20 minuten aan de kant. Heb je geen blender, roer dan goed met een garde.

Trek ovenwanten aan. Open de oven en laat de boter in de hete pan glijden. De boter zal direct smelten, dus beweeg de pan heen en weer om de boter gelijkmatig te verdelen.

Giet onmiddellijk al het beslag in de gloeiendhete pan en sluit de oven. Bak de Dutch Baby ongeveer 18-20 minuten tot hij opgepoft en gaar is.

Haal ‘m uit de oven. Schrik niet: de Dutch baby zal flink gesouffleerd zijn, maar zal na een tijdje ook weer een beetje inzakken.  Schik er de gerookte zalm, dille, zure room en de ingelegde rode ui op. Werk af met zwarte peper en serveer met een paar schijfjes citroen.

hartige Dutch baby met gerookte zalm, zure room en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.