Redactie
Redactie Recepten 27 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: panzanella caprese salade

Een panzanella is een heerlijke Italiaanse broodsalade, gemaakt met hele simpele ingrediënten. Deze caprese twist maakt deze snelle salade nog lekkerder.

Snijd de boterhammen in blokjes en rooster deze in een koekenpan of in de oven knapperig en goudbruin, met een beetje olijfolie. Je kunt hier ook heel goed oud brood voor gebruiken!

Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal of op een bakplaat en rooster ongeveer 15-20 minuten in de oven op 200 graden tot ze mooi zacht, zoet en gepoft zijn. Je kunt ze van tevoren kruiden met peper en zout en besprenkelen met wat olijfolie.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en scheur de mozzarella in stukken. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan een paar minuutjes tot licht goudbruin (let op: laat ze niet verbranden!).

Hussel de krokante stukjes brood met de geroosterde tomaatjes en verdeel over twee borden. Garneer de panzanella salade met de basilicum, pijnboompitjes en mozzarella en maak af met extra olijfolie, balsamico-azijn (of balsamico-stroop) en zout en peper.

panzanella caprese
Culy.nl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.