Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 27 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

14 x de lekkerste brunch recepten voor Pasen

Brunch is misschien wel de beste maaltijd van de dag. Want bijna alles kan en mag! De lekkerste (paas)broodjes, eieren, warme gerechtjes en dan is het ook nog eens cocktail o’ clock. Om je te inspireren verzamelden we 14 heerlijke brunch recepten voor Pasen.

14 x brunch recepten voor Pasen

Ga je dit jaar een soepje maken? Of liever gevulde eitjes? En ga je voor zoete paasbroodjes of toch liever een hartige brunch bao? Wij krijgen door deze brunch recepten zin om die brunch over de hele dag uit te spreiden. En daarna door naar het paasdiner.

En wie of wat houdt ons ook tegen? Maak er wat van! Vrolijk Pasen…

Bij deze hotspots kun je de lekkerste brunch bestellen voor Pasen

Gevulde eitjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gevulde eitjes op 3 manieren

Gevulde eitjes mogen niet ontbreken bij deze brunch recepten. Ze hebben alleen niet zo’n hele sexy reputatie. Zonde, vinden wij. Want wat is er nu lekkerder dan zo’n zacht eitje met smeuïge vulling? Hier één recept voor gevulde eitjes, waarmee je 3 lekkere varianten maakt.

> Naar recept: gevulde eitjes op 3 manieren

toast carpaccio met parmezaan en tuinkers
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Carpaccio-toast met parmezaan en tuinkers

Deze carpaccio-toast is al jaren een vaste waarde op onze paasbrunch. De combinatie van luxueuze carpaccio, parmezaan, lichtpittige mierikswortel en tuinkers is nu eenmaal moeilijk te weerstaan.

> Naar recept: carpaccio-toast met parmezaan en tuinkers (voor Pasen!)

vegetarische paté van knolselderij
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vegetarische paté van gepofte knolselderij

Heb je geen idee waar je je tafelgenoten nu weer mee moet verrassen tijdens de paasbrunch, zeker qua afdeling vegetarisch? Zoek niet verder. Maak gewoon deze vegetarische paté van gepofte knolselderij.

> Naar recept: vegetarische paté van gepofte knolselderij

Flammkuchen met ei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Flammkuchen met ei, Prosciutto en groene kruiden

Flammkuchen voor het ontbijt? Het kan met deze versie met ei, Prosciutto en groene kruiden. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook bij de brunch of borrel serveren.

> Naar recept: flammkuchen met ei, Prosciutto en groene kruiden

Gezonde smoothie met mango en frambozen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gezonde smoothie met mango, frambozen en héél veel citrus

Deze gezonde smoothie met mango, frambozen en héél veel citrus is een feest van kleuren in een glas. Perfect voor op de paastafel.

> Naar recept: gezonde smoothie met mango, frambozen en héél veel citrus

aardappel-preisoep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aardappel-preisoep met rozemarijn

Deze aardappel-preisoep met rozemarijn lust iédereen. Extra leuk om in kleine glaasjes op het brunchbuffet te serveren.

> Naar recept: aardappel-preisoep met rozemarijn

Roze ajo blanco soep voor Pasen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Roze ajo blanco

Ajo blanco is een koude soep uit Andalusië op basis van amandelen. Ideaal om de lente mee in te luiden tijdens de paasbrunch.

> Naar recept:  roze ajo blanco

Paasbroodjes voor bij het paasontbijt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Goddelijke paasbroodjes (hot cross buns)

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes) zijn vergelijkbaar met krentenbollen, maar dan met een lekker krokant korstje en een boterige smaak. Het lekkerste is misschien wel het kruis van glazuur (daar komt de naam vandaan…) dat bovenop de broodjes gaat.

> Naar recept: Culy Homemade: goddelijke paasbroodjes (hot cross buns)

red velvet pancakes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Red Velvet pancakes met witte chocoladekrullen

Dit wil je toch: Red Velvet pancakes met een eenvoudige cream cheese topping, blauwe bessen en witte chocoladekrullen. Get in my mouth!

> Naar recept: Red Velvet pancakes met witte chocoladekrullen

brunch bao
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Brunch bao met bacon, ei en hoisinsaus

Dat is toch een briljante vondst: een brunch bao. Steamed buns worden belegd met een lik hoisinsaus, knapperig gebakken bacon en een flinterdunne omelet. Bao for breakfast dus!

> Naar recept: brunch bao met bacon, ei en hoisinsaus

Pomme Highball cocktail met Belvedere Vodka
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

De ideale brunch cocktail: de Pomme Highball met wodka

De ideale cocktail voor bij je brunch recepten? Move over Bloody Mary, want deze Pomme Highball is wat we willen. Het drankje past bij de toenemende vraag naar cocktails die laag in alcohol zijn en die verse ingrediënten bevatten.

> Naar recept: de Pomme Highball met wodka

Advocaat recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Advocaat zoals oma ‘m vroeger maakte

Of je het nu gebruikt met een toefje slagroom bij de borrel of verwerkt in een toetje of taart, dit is toch wel hét moment van het jaar om advocaat te maken.

> Naar recept: advocaat zoals oma ‘m vroeger maakte

meringue paaseitjes voor pasen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meringue paaseitjes met mangopuree

Dit zijn paaseitjes met een twist: deze meringue paaseitjes zien eruit als spiegeleitjes en hebben een ‘eidooier’ van mango-puree. Lekker om stukjes meringue in te dippen met Pasen!

> Naar recept: meringue paaseitjes met mango-puree

Makkelijke paastaart met chocolade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Makkelijke paastaart met chocolade en bitterkoekjes

Deze paastaart steelt de show tijdens je paasbrunch! En het mooiste: deze chocoladetaart is ontzéttend makkelijk (en snel) te maken. Dat zijn nou typisch van die brunch recepten waar we van houden…

> Naar recept: makkelijke paastaart met chocolade en bitterkoekjes

Culy Homemade: pannenkoekentaart voor Pasen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.