Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het themadiner: een compleet Indiaas menu

Bezoek in aantocht of gewoon zin om uit te pakken voor één? Een menu samenstellen kan nog wel ‘s een uitdaging zijn. Aangezien de Culy-redactie erg enthousiast raakt van een etentje met thema, helpen we je op weg met een sfeerverhogend menu voor een diner, lunch of ontbijt. Eén van onze favoriete keukens is de Indiase: rijke smaken, ongelooflijk veelzijdig én een hoop onvergetelijke vegetarische opties. Zoek niet verder, we hebben namelijk een compleet Indiaas menu voor je samengesteld.

Meer complete menu’s van Culy? Ga voor een Franse avond of voor de lekkerste vegetarische recepten voor op de BBQ.

Alles voor een compleet Indiaas menu

Indiase snack

Een menu is niet compleet zonder een indrukwekkende start. Dat doen we dan ook graag met een snack in de hand. Makkelijk bij een aperitief, handig uit het vuistje. De eerste kennismaking van de avond met de rijke smaken uit India. Indrukwekkend qua looks én ingrediënten.

Indiase samosa met groene erwten en aardappel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Indiase voorgerechten

Door naar de volgende gang: en dat kan in alle vormen. Zin in afwisseling na het deeg van de snack? Kies dan voor een soep. Toe aan een kleurrijke lichte salade? Ook die hebben we voor je uitgezocht. Ook de dosa mag niet ontbreken: de gevulde crispy pannenkoek die even indrukwekkend als lekker is. Of een pav bahji: een gevuld broodje als opmars naar het hoofdgerecht.

bhel puri
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Indiase hoofdgerechten

Het is lastig kiezen wanneer je een compleet Indiaas menu samenstelt. Al helemaal als het op het hoofdgerecht aankomt. Van (vegetarische) curry tot de onovertroffen biryani: het liefst serveer je het allemaal. We laten de keuze daarom aan jou. Maar wat je ook doet: vergeet er in ieder geval niet wat naan of paratha bij te serveren.

Saag Paneer
Bron: The Curry Guy Easy

Indiase desserts

Wil je je diner in stijl afsluiten? We hebben eerder de lekkerste en meest bijzondere Indiase desserts onder elkaar gezet in dit artikel.

Heb je een broeierige zomeravond te pakken? Dan is een mango lassi op zichzelf alles waar je zin in hebt.

Alles over Indiase paratha (beter dan naan!)

Mango lassi
Bron: Unsplash

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.