Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij saladebar SLA mogen kinderen tot 10 jaar nu gratis (!) mee-eten

We gaan met z’n allen steeds gezonder eten in Nederland, en dat moet ook. De Gezonde Generatie, een initiatief van samenwerkende gezondheidsfondsen en de Nederlandse overheid, stelt namelijk dat in 2040 de Nederlandse jeugd de gezondste van de wereld moet zijn! Om dat te bereiken bedacht Saladebar SLA iets slims. Kinderen tot 10 jaar mogen hier vanaf nu gratis eten.

Uitbundig feest van groenten en ander lekkers

Gezond eten is in de ogen van Saladebar SLA lekker, makkelijk én moet voor iedereen mogelijk zijn. De saladebar heeft elk seizoen een nieuw tot in de puntjes uitgedacht menu. Hierin maken ze gebruik van verse, duurzame en lokale producten en seizoensgroenten. De salades, wraps, soepen en warme stews worden daardoor nóg lekkerder.

Zoals SLA zelf zegt, zijn hun gerechten “een uitbundig feest van geroosterde, gestoomde en gepelde groenten op smaak gebracht met ander lekkers.”

Superkrachten bowl

Kinderen tot 10 jaar kunnen vanaf nu gratis mee-eten bij Saladebar SLA. We horen je nu denken: “maar gezond eten, dat is toch niet ‘cool’?”. Juist daarom bedachten de creatievelingen achter SLA stoere namen voor hun gezonde vitamines.

Zo stellen kinderen hun eigen superkrachten bowl samen. Daarbij hebben ze de keuze uit verschillende krachtpatsers (eiwitten), energieboosters (granen, zaden of peulen) en vitaminebommetjes (groenten).

Culy’s weekmenu: 7 x out of the box maaltijdsalades

Gratis mee-eten

Een gezonde generatie begint volgens SLA-oprichters Nina Pierson en Jop van de Graaf bij een gezonde basis. Op dit moment krijgen slechts 4 op de 10 jongeren in Nederland dagelijks genoeg groenten binnen, maar dat is niet genoeg. Zeker niet als de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste van de wereld moet zijn. Door af te wachten, kom je er niet.

Daarom bedachten Nina en Jop hun nieuwe ‘1+1’ concept. Bij alle 13 SLA vestigingen in Nederland eten kinderen tot 10 jaar sinds 10 mei elke dag gratis met hun ouders mee. Wanneer een volwassene een maaltijd bestelt, krijgen ze daar 1 gratis maaltijd voor junior bij. Een gezonde win-win situatie!

Kijk hier of er een SLA vestiging bij jou in de buurt zit!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.