Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Aloo Tikki (Indiase aardappelburgertjes) voor bij de borrel

In haar nieuwe boek Wereldwijd Borreltijd gaat de leuke Susan Aretz weer op zoek naar de lekkerste borrelhapjes, ditmaal uit alle uithoeken van de wereld. Deze Aloo Tikki zijn zo’n verrassend (vega) borrelhapje.

In Wereldwijd Borreltijd deelt Susan 80 recepten voor bites & drinks om de lekkerste borrelplankjes mee samen te stellen. Van borrelboters tot bao buns en van chorizo saucijzenbroodjes tot cocktails.

Susan: “Tijdens het maken van dit boek had ik een regelmatige hotline met mijn vriendinnetje Geetali, die in India woont. Ik ben dol op de Indiase keuken, maar het is ook een keuken die per deel van India weer anders is.

Deze aardappelburgertjes (aloo is aardappel en tikki is burger in het Indiaas) worden in het noorden van India gegeten als streetfood en iedereen maakt ze op een eigen manier. Je kunt ze vullen met gehakt en dan bakken, maar je kunt ze ook kleur geven door er geraspte wortel of biet aan toe te voegen. Wil je meer pit, dan voeg je nog wat groene chilipeper toe. Alles is mogelijk. Ik ben voor de basisvariant gegaan, die van zichzelf al geweldig lekker is door de kruiden die je gebruikt.”

Aloo tikki Indiase burgertjes
Bron: Mitchell van Voorbergen

Aloo tikki

Meng de afgekoelde puree met het kikkererwtenmeel, het paneermeel en alle kruiden. Weeg per burger ongeveer 30 gram af. Rol er met natte handen een golfballetje van en druk dan plat. Als je alle burgers heb gemaakt verhit je ruim zonnebloemolie in een grote koekenpan.

Bak de aloo tikki in ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin. Lekker om te serveren met raita.

Wereldwijd Borreltijd van Susan Aretz (Fontaine Uitgevers) is nu te koop voor € 22,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.