Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Zelf heerlijke kip tikka masala maken: zo doe je dat

Als je trek hebt in een lekkere curry, moet je bij Machteld Smid zijn. Deze kookboekenauteur weet namelijk precies hoe je de allerlekkerste curry’s maakt. Haar nieuwe boek Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – staat dan ook vol met de heerlijkste recepten voor dit fijne comfort food. Zoals dit recept voor klassieke kip tikka masala.

Machteld: “Dit is nou zo’n gerecht dat de Indiërs meegenomen hebben naar Groot Britannië. Een klassieker!”

Kip tikka masala

Zo maak je kip tikka masala

Verwarm olie en boter in een grote braadpan met deksel. Voeg de uien toe en een snufje zout. Laat zachtjes gaar worden in ongeveer 15 minuten.

Voeg de tikka masalapasta toe, de rode peper (als je wilt) en laat even 5 minuten bakken. Doe dan de kip erbij en roer goed om. Zorg dat de stukjes kip met een laagje pasta bedekt zijn. Voeg vervolgens tomatenblokjes, tomatenpuree, limoenblaadjes en 200 milliliter water toe. Dek de pan af en laat, af en toe roerend, ongeveer 15 minuten sudderen tot de kip gaar is.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de chapati’s. • Haal de deksel van de pan en roer mangochutney, slagroom en yoghurt door de kip. Laat langzaam warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de limoenblaadjes uit de curry en strooi de korianderblaadjes eroverheen.

Serveer met de rijst en chapati’s.

Curry's kookboek

Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – van Machteld Smid (Karakter Uitgevers) ligt nú in de boekhandel voor € 9,99 euro. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.