Redactie
Redactie Recepten 8 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Mango lassi: de ultieme dorstlessende zomersmoothie

Met lekker zomerweer is een verfrissende smoothie natuurlijk een ideale dorstlesser. Wil je dit op een tropische manier doen, maar dan eens zonder de standaard ananas en kokos (ook lekker!), dan is de ‘mango lassi’ een geweldige uitkomst. 

De mango lassi is misschien wel de populairste smoothie van India, Pakistan en Bangladesh, en wordt door de rest van de wereld in rap tempo overgenomen. In Engeland en Nieuw-Zeeland is hij zelfs in een flesje bij de supermarkt verkrijgbaar. Het lekkerste is de mango lassi ijskoud en vers geblend.

Culy Homemade: lassi met rozen, kardemom en pistache

Mango lassi

Mango lassi maken

We delen een recept van Shahzad ‘Papa’ Kazmi. Dit is de chef van het huiselijke Hills & Mills in Delft, de hotspot die hij in 2012 samen met zijn twee zoons heeft opgericht.

Na het succes in Delft is Papa Kazmi zijn eigen ‘pure food label’ begonnen en een kookboek. Daarin wordt de reis door het leven van Papa Kazmi beschreven aan de hand van een blend van Indiase en Westerse gerechten.

Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan speciale diëten, zoals gluten-, suiker-, e-nummer- en lactosevrij en vega(n).

mango lassi
Culy.nl

Recept: mango lassi

  1. Mix alle ingrediënten in een blender.
  2. Serveer de mango lassi in longdrink glazen (ook leuk in een jar) met rietjes.
  3. Dit recept is op zichzelf al perfect. Maar je kunt hem op verschillende – tropische –  manieren customizen. Verse gember of munt, limoen, kardemom, rozenwater, kokosolie, passievrucht… gebruik je creativiteit.

Lassi lekker? Dan vind je deze drankjes ook lekker:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.