Redactie
Redactie Dessertrecepten 8 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Mango lassi: de ultieme dorstlessende zomer smoothie

Met dit lekkere zomerweer is een verfrissende smoothie natuurlijk een ideale dorstlesser. Wil je dit op een tropische manier doen, maar dan eens zonder de standaard ananas en kokos (ook lekker!), dan is de ‘mango lassi’ een geweldige uitkomst. 

De mango lassi is misschien wel de populairste smoothie van India, Pakistan en Bangladesh, en wordt door de rest van de wereld in rap tempo overgenomen. In Engeland en Nieuw-Zeeland is hij zelfs in een flesje bij de supermarkt verkrijgbaar. Het lekkerste is de mango lassi ijskoud en vers geblend.

Recept mango lassi

We delen een recept van Shahzad ‘Papa’ Kazmi. Dit is de chef van het huiselijke Hills & Mills in Delft, de hotspot die hij in 2012 samen met zijn twee zoons heeft opgericht.

Na het succes in Delft is Papa Kazmi zijn eigen ‘pure food label’ begonnen en wordt er gewerkt aan een kookboek. Daarin wordt de reis door het leven van Papa Kazmi beschreven aan de hand van een blend van Indiase en Westerse gerechten.

Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan speciale diëten, zoals gluten-, suiker-, e-nummer- en lactosevrij en vega(n).

Culy mango lassi0002

Zo maak je de mango lassi

Mix alle ingrediënten in een blender. Serveer in longdrink glazen (ook leuk in een jar) met rietjes.

Dit recept is op zichzelf al perfect. Maar je kunt hem op verschillende – tropische –  manieren customizen. Verse gember of munt, limoen, kardemom, rozenwater, kokosolie, passievrucht… gebruik je creativiteit.

*In de zomermaanden zijn er Pakistaanse mango’s – of ‘aam’ – verkrijgbaar in Nederland. Deze zijn mierzoet en verslavend lekker. Mango staat al bekend als ‘the king of fruit’. De Pakistaanse mango zou dan wel eens de Koning der Koningen kunnen zijn. Verkrijgbaar bij de betere toko, bij Hills & Mills of op de lokale markt.

Meer zomerse recepten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.