Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Indiase butter chicken curry van Ronald Giphart en Mascha Lammes

Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes presenteerden onlangs hun nieuwe kookboek ‘De Wereld Thuis’ met een lunch bij hen thuis, aan de keukentafel. Één van de gerechten die ze ons voorschotelden, was deze Indiase butter chicken curry. Die was zo lekker, dat we het recept wel met je móésten delen.

Eten speelt een allesbepalende rol in het leven van Ronald en Mascha. Ze halen de wereld in huis door zelf de lekkerste wereldgerechten te bereiden.

In hun nieuwe kookboek De Wereld Thuis vind je 70 bijzondere én bijzonder lekkere recepten van over de hele wereld, van Poolse pierogi en popcornfalafel tot aan deze Indiase butter chicken curry.

Mascha en Ronald: “Tijdens de fotoshoot van dit boek kostte het weinig moeite om alle geschoten maaltijden op te krijgen. Met een gezin vol lekkerbekken en een gulzige crew (we noemen geen namen) verliep de verdeling van de porties veelal in harmonie. Behalve dan wat betreft deze curry: weg was de gezelligheid. Met veel duw- en trekwerk was hij binnen een paar minuten op…”

Butter chicken
Bron: De Wereld Thuis

Butter chicken curry

M eng in een ruime kom de stukjes kip met de gember, de knoflook, de kerrie en de chilipoeder en laat minimaal 1 uur marineren.

Verhit de olie in een braadpan, en bak de kip 10 minuten aan en schep uit de pan.

Smelt in dezelfde pan de boter en fruit de uien ongeveer 3 minuten. Voeg de tomaten, de azijn, de garam masala, de gemberpoeder, de paprikapoeder, de bruine suiker en de sambal toe. Roer even goed door en schenk de kippenbouillon erbij.

Doe de kip weer terug in de pan en laat, met deksel erop, op laag vuur 20 minuten pruttelen. Voeg als laatste de crème fraîche, fenegriek en de cashewnoten toe. Breng op smaak met zout. Garneer met wat peterselie. Serveer er rijst of naanbrood bij.

De Wereld Thuis

De Wereld Thuis van Ronald Giphart en Mascha Lammes (uitgeverij Thomas Rap) is nú te koop voor € 24,99 euro. 

Meer Indiase recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.