De lekkerste gerechten voor het kerstontbijt

Ieder jaar staat het kerstontbijt bij velen in het teken van het maken van de lekkerste hapjes en drankjes, met familie en gezelligheid. De afbak-croissants en netten sinaasappels voor de jus d’orange zijn niet aan te slepen.

Bij Culy gaan we voor een uitgebreider, maar vooral decadent ontbijt: pain perdu (wentelteefjes van suikerbrood), pannenkoeken, zoete & hartige scones, zelf gevlochten challah en briochebrood en meer.

De lekkerste gerechten voor het kerstontbijt

Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten. 

Pannenkoeken

De afgelopen jaren waren pannenkoeken populairder dan ook. Ook op Culy staan meerdere recepten en dit zijn onze favorieten.

Pancakes stock

Dutch baby Umami_GoodFoodBook_gerecht_Yvette van Boven

Culy Homemade banana pancakes aardbei1

crepes

Wentelteefjes

Ook wentelteefjes zijn een favoriet op de Culy redactie. Maak ze bijvoorbeeld van suikerbrood, brioche of met speculaas.

wentelteefjes_suikerbrood_DK

Ottolenghi Plenty More0003Wentelteefjes

Brood

Kerst is het ideale moment om zelf brood te bakken. Maak bijvoorbeeld een gevlochten challah (een stuk makkelijker dan je denkt!), brioche of Iers sodabrood.

Challahbrioche3Paul Hollywood sodabrood

Scones

Eigenlijk kunnen we de hele dag door wel scones eten. Of ze nu klassiek zijn met jam en clotted cream, of hartig met bacon en maple syrup.

scones stockCuly Homemade zoet-hartige scones met knapperig spek en maple syrup1

Zoete broodjes

Naast hele broden, kun je ook zelf aan de slag gaan met croissants, cinnamon rolls en banana bread (niet echt brood, wel heel lekker)!

croissants stock2cinnamon rolls stockbananenbrood1

En heb je al croissants(deeg) in huis? Beleg ze dan eens hartig, maak er een goddelijke broodpudding van of geef kant-en-klaar deeg een culinaire twist.

Croissants stock22

Broodpudding van croissants0003

Stock

Reageer op artikel:
De lekkerste gerechten voor het kerstontbijt
Sluiten