Redactie
Redactie Ontbijt 7 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Pain perdu (wentelteefjes) van suikerbrood met bosvruchtencompote

Denise Kortlever lanceerde deze week haar boek All Day Breakfast. Een heerlijk boek met 80 ontbijtrecepten. Wij mogen alvast een lekker recept delen: pain perdu van suikerbrood met bosvruchtencompote.

Denise: “Pain perdu zijn natuurlijk gewoon wentelteefjes, maar op z’n Frans klinkt dat toch even romantischer. Deze zijn gemaakt met Fries suikerbrood en door de parelsuiker en kaneel in dat zoete brood worden ze extra lekker. De bosvruchtencompote is zo gemaakt, maar je kunt ze ook serveren met een schep jam.”

Recept

Begin met de compote. Doe de bosvruchten in een sauspannetje en verwarm een paar minuten op laag vuur, of tot de vruchten iets uit elkaar vallen. Prak ze eventueel met een vork wat fijn. Voeg poedersuiker toe naar smaak.

Klop ondertussen het ei los met de melk en week de plakken suikerbrood even in het melkmengsel. Smelt de boter in een koekenpan.

Bak het brood circa 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is. Serveer het brood met de bosvruchtencompote en bestuif met extra poedersuiker.

Fotografie: Denise Kortlever

All-day breakfast van Denise Kortlever ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.