Pain perdu (wentelteefjes) van suikerbrood met bosvruchtencompote

Culy 7 okt 2015 Ontbijt

Denise Kortlever lanceerde deze week haar boek All Day Breakfast. Een heerlijk boek met 80 ontbijtrecepten. Wij mogen alvast een lekker recept delen: pain perdu van suikerbrood met bosvruchtencompote.

Denise: “Pain perdu zijn natuurlijk gewoon wentelteefjes, maar op z’n Frans klinkt dat toch even romantischer. Deze zijn gemaakt met Fries suikerbrood en door de parelsuiker en kaneel in dat zoete brood worden ze extra lekker. De bosvruchtencompote is zo gemaakt, maar je kunt ze ook serveren met een schep jam.”

Recept

Begin met de compote. Doe de bosvruchten in een sauspannetje en verwarm een paar minuten op laag vuur, of tot de vruchten iets uit elkaar vallen. Prak ze eventueel met een vork wat fijn. Voeg poedersuiker toe naar smaak.

Klop ondertussen het ei los met de melk en week de plakken suikerbrood even in het melkmengsel. Smelt de boter in een koekenpan.

Bak het brood circa 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is. Serveer het brood met de bosvruchtencompote en bestuif met extra poedersuiker.

wentelteefjes_suikerbrood_DK

Fotografie: Denise Kortlever

All-day breakfast van Denise Kortlever ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.

Voor 2 personen:

  • 100 gram bosvruchten (diepvries is prima)
  • Poedersuiker
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 dikke plakken Fries suikerbrood, liefst een dagje oud
  • Een klontje boter, om in te bakken
Reageer op artikel:
Pain perdu (wentelteefjes) van suikerbrood met bosvruchtencompote
Sluiten