Culy Homemade: broodpudding van croissants

Culy 17 nov 2017 Dessertrecepten

Deze broodpudding wordt gemaakt van (oudere) croissants en is heerlijk zoet, zacht én heel eenvoudig te maken.

Verwarm de oven voor 150 graden. Vet een ovenschaal (of ovenbestendige pan) in met wat boter.

In een grote kom klop je het ei, suiker, melk en zout met een garde kort door. Voeg de stukken croissant toe en schep goed om. Laat de kom 10 minuten staan (roer af en toe door) tot een groot deel van de vloeistof in de croissants is getrokken.

Broodpudding van croissants0001

Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal en maak de bovenkant gelijk met een lepel of spatel. Bestrooi gelijkmatig met 1 eetlepel kristalsuiker.

Zet in de oven, ongeveer 30 tot 40 minuten, totdat de broodpudding mooi hoog is geworden, goudbruin is en een satéprikker in het midden er schoon uitkomt. Laat 5 tot 10 minuutjes afkoelen voordat je ‘m serveert.

Broodpudding van croissants0003Broodpudding van croissants0005

Voor 4 personen:

  • Boter, om de ovenschaal in te vetten
  • 1 groot ei
  • 65 gram kristalsuiker
  • 240 ml melk
  • Snufje zout
  • 2 (iets oudere) croissants, gescheurd in stukken
  • 1 eetlepel kristalsuiker om te bestrooien
  • Ovenschaal (of ovenbestendige pan)
Reageer op artikel:
Culy Homemade: broodpudding van croissants
Sluiten