Dutch baby (een héle grote pannenkoek) van Yvette van Boven

Culy 14 okt 2015 Dessertrecepten

Op 16 oktober, Wereldvoedseldag, komt het nieuwe GOOD FOOD BOOK uit. Een heerlijk kookboek met 50 recepten van topchefs en andere culinaire helden (waaronder onze Culy-hoofdredacteur Monique!). De komende dagen plaatsen we elke dag een lekker gerecht uit dit boek.

Zet een ovenvaste koekenpan in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 225ºC.

Meng de suiker met de citroenrasp in een klein kommetje tot citroensuiker. Klop de eieren met de melk, de vanille en een snuf zout in de blender tot een glad beslag. Klop de bloem op het laatst erdoor.

Open de oven en laat de boter in de hete pan glijden. De boter zal direct smelten, dus zwenk de pan op en neer (draag ovenwanten!) om de boter gelijkmatig te verdelen.

Giet direct al het beslag in de gloeiendhete pan en sluit de oven. Bak de Dutch Baby ongeveer 18-20 minuten tot hij opgepoft en gaar is. Dien ’m op bestrooid met de citroensuiker.

Tip: de Dutch Baby kan ook hartig met peren en verbrokkelde blauwe kaas of oude kaas en verse vijgen. 

Dutch baby Umami_GoodFoodBook_gerecht_Yvette van Boven

Het GOOD FOOD BOOK ligt vanaf 16 oktober in de winkel en webshop voor € 14,99. Door de organisatie (onderdeel van het World Food Programme van de VN) worden voor ieder verkocht boek 40 (!) schoolmaaltijden aan de kinderen in Malawi gedoneerd.

fdbck-gfb-2015_2

Voor 2 personen:

  • 50 gram suiker
  • ½ citroen, fijn geraspt
  • 3 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 150 ml volle melk
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 75 gram bloem
  • 50 gram boter
Reageer op artikel:
Dutch baby (een héle grote pannenkoek) van Yvette van Boven
Sluiten