Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 12 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

12 x de lekkerste cocktails met ginger ale (dé cocktailtrend!)

Toen we in de wandelgangen van de cocktailmasters hoorden dat cocktails met ginger ale helemaal ‘je van het’ worden deze zomer, konden we ons geluk niet op. Want hoezo hadden we hier zelf nog nooit aan gedacht? Ginger ale mengen met je favo cocktails klinkt als muziek in onze oren. En daarom zijn wij vast aan het proeven geslagen om de lekkerste cocktails met ginger ale voor je op een rijtje te zetten.

1. Mojito met ginger ale

Als er een cocktail is die je goed kunt aanlengen met ginger ale, is het de Mojito. Want gember, munt en limoen gaan uitstekend samen. Vervang het bruisende water door de ginger ale en je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.

2. Caipirinha met ginger ale

Ook de swingende Braziliaanse Caipirinha slaat een scheutje ginger ale niet af. De cocktail wordt door de ginger ale misschien nog wel lekkerder, want net als bij de Mojito, gaat de ginger ale perfect samen met de limoenen in de cocktail. Voeg de ginger ale naar smaak toe aan de Caipirinha en proeven maar!

3. Moscow mule 

De Moscow Mule is een cocktail uit de longdrink-klasse. De cocktail bestaat uit wodka, ginger beer, munt en limoen en wordt geserveerd in een koperen mok. Mocht je ginger beer nu te sterk vinden, dan kun je dat prima vervangen door ginger ale voor een iets subtielere gembersmaak.

4. Paloma met ginger ale

Nee, we hebben het niet over de hit van George Baker nu. De Paloma is een frisse cocktail met tequila en grapefruit. Wil je naast de grapefruit (en limoen, die is niet weg te slaan uit de cocktailwereld) nog een extra smaak toevoegen? Dan komt de ginger ale weer erg goed van pas.

5. Whiskey ginger ale

Whiskey en ginger vullen elkaar aan als yin en yang. Het frisse, ietwat pikante, gaat namelijk perfect samen met het spannende, complexe van de whiskey. Wist je trouwens dat de whiskey ginger ale op dit moment een van de meest populaire manieren is om de sterke drank te drinken? Mocht je geen whiskey-fan zijn en het willen “leren” drinken, dan is de whiskey ginger ale een uitkomst!

6. Cuatro

Uno, dos, tres… De Cuatro is een smakelijke cocktail met donkere rum en ginger ale. De frisse cocktail is makkelijk om te maken. Mocht je hem nu iets meer pit willen geven, dan kun je ginger beer gebruiken. Hierdoor wordt de cocktail pikanter en warmer.

7. Mezcal harvest ole met ginger ale

Mezcal krijgt haar rokerige smaak door het roosteren van de agave tijdens het proces van het maken. Door de typische smaak van de drank, is deze cocktail een unieke parel. Vervang de appel cider door ginger ale en de Mezcal harvest ole is dé herfst cocktail die je met iedere slok een beetje warmer maakt. Ideaal na een frisse wandeling óf op een te koude zomeravond.

Nog een pluspunt: deze cocktail kun je prima in grote hoeveelheden maken. Handig voor een feestje óf tijdens een boozy avond.

8. Mimosa met ginger ale

Een klassieke Mimosa tijdens een brunch is de luxe die wij ons wekelijks wensen. Toch kun je de Mimosa ook makkelijk oppimpen. Halveer de hoeveelheid sinaasappelsap en vul dit aan met ginger ale. Óf maak de cocktail alcoholvrij door de mousserende wijn weg te laten en te vervangen door ginger ale.

Cocktails met ginger ale
Bron: Unsplash

9. Pimm’s cup met ginger ale

Hebben we het over een perfecte zomercocktail, dan is dat de Pimm’s cup wel. Normaliter wordt de cocktail gemaakt met Sprite, maar dat kun je prima vervangen. En wel door ginger ale. Het maakt de cocktail minder fris, maar stukken lekkerder (als we dat mogen zeggen.)

10. Clara met ginger ale

De Clara is een vreemde eend in de bijt in de lijst van hoogstaande cocktails. Het is namelijk een beetje een “no-go” in de lijst. In Spanje is men zot van de Clara: bier met fanta. Een soort home-made Radler. Maar anno 2022 weten de Spanjaarden wel beter. Ze verruilen de fanta voor ginger ale. Want dát is toch eens een partijtje lekker.

11. Ginger spritz

Move over, Aperol Spritz. Er is namelijk een nieuwe spritz topper. Mét – je raadt het al – ginger ale. Want leng je prosecco aan met ginger ale of ginger beer en je hebt een heerlijk fris aperitief.

12. Gin & ginger

Nóg een klassieke cocktail die het goed doet met een andere frisdrank. Want gin & tonic is deze zomer vast nog wel te vinden op de menukaarten, maar gin & ginger is een verfrissend alternatief. Het gin-element blijft hetzelfde, maar de bittere tonic ruilen we in voor de frisse ginger ale. Altijd lekker.

Leuk om te proberen: deze cocktails maak je met bier!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.