Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 5 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Nomono is de eerste luisterbar van Utrecht – mét Surinaams geïnspireerde gerechten

Het swingt aan de Europalaan in Utrecht. Om de hoek bij Karma Kebab, in het pand waar vroeger restaurant De Klub zat, vind je sinds kort Nomono. Het is niet alleen de eerste luisterbar van Utrecht, maar ook nog eens de plek waar je moderne, Surinaams geïnspireerde gerechten kunt proeven. En je begrijpt: die combinatie maakt ons uiterst nieuwsgierig.

De opkomst van de luisterbars

In Japan is het de normaalste zaak van de wereld dat je in een luisterbar gaat eten en drinken, maar wij keken wel even vreemd op toen de eerste luisterbars in 2022 opdoken in Nederland. Bij zaken als Cornerstore en MurMur in Amsterdam en bijvoorbeeld PAAK in Nijmegen draait het niet alleen om gerechten van hoge kwaliteit, maar ook om de platen die er worden gedraaid én de akoestiek.

Sinds september beschikt ook Utrecht over zo’n plek, met de komst van Nomono. Ze zijn gevestigd in de creatieve broedplaats Vechtclub XL. Een stukje buiten het centrum van de stad, maar zéker de reis waard als je op zoek bent naar rust en ruimte en bijvoorbeeld wil genieten van een relaxed terras. Óf natuurlijk als je op zoek bent naar goede muziek en goed eten.

Wow: dit is waarom je kaas beter gaat smaken van hiphopmuziek

Luisterbar Nomono in Utrecht
Charley Lankhuijzen / Nomono

Nomono in Utrecht

Daslookfritters met prei en tamarindesaus, kabeljauw met bisque van langoustine, aspergesla en mihoen of gebakken aardappel met met mangochutney-mayo en een jus van massala; niet alleen de muziek, maar ook de gerechten op de menukaart van Nomono trekken onze aandacht. We zien veel inspiratie uit de Surinaamse keuken, Franse technieken én creativiteit.

Tamarinde is dé smaak van 2024 volgens de trendwatchers – maar wat kun je ermee?

Surinaamse gerechten bij luisterbar Nomono in Utrecht
Nomono

Óók goed eten met de lunch

Dat geldt niet alleen voor het diner, maar ook voor de lunchkaart, waar een broodje bakkeljauw naast bánh mi (met “Utrechtse tempeh”) staat. Of de borrelkaart met naast bittergarnituur (met nasikroketjes, samosa en krokante oesterzwam) ook ‘Surinaams kruidenbrood’ met beurre noisette, kruiden en citroen en het Japanse currybroodje van Chaotic Spice. Die laatste kopen ze dan misschien wel in, maar er wordt ook elke dag vers brood gebakken in eigen keuken.

Culy Homemade: chicken katsu curry (Japanse curry met krokante kip)

Naresh aan het werk bij Nomono in Utrecht
Nomono

Goed eten en goede muziek

De mannen achter de luisterbar zijn Naresh en Johan. Zij komen bij twee andere hotspots in de stad vandaan; Naresh was eigenaar van Café Wout, Johan van Bar Bolsjewiek. Van hun nieuwe onderkomen hopen ze een plek te maken voor megagoed eten, mét een goede geluidsinstallatie en veel muziek.

Mocht je er in de buurt wonen of regelmatig langs willen komen, houd dan ook zeker even hun agenda in de gaten voor leuke evenementen als luistersessies, live optredens, platenmarkten en meer.

Het adres van luisterbar Nomono:

Europalaan 2b
3526 KS in Utrecht

Kijk op de website voor actuele info of om te reserveren.

Culy tipt meer hotspots in Utrecht:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.