Zo maak je de perfecte mojito
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F10%2FStock-mojito0001.jpg)
Het blijft een klassieker: de mojito. Als je ‘m ooit in Cuba hebt geproefd – zoals wij in 2010 deden bij La Bodeguita del Medio in Havana – word je een beetje een snob, maar dat is helemaal niet erg. Maak hem thuis tot perfectie!
Een cocktail maken is eigenlijk zó simpel dat je je afvraagt waarom je het niet vaker doet. Want zo’n frisse mojito is toch echt wel een traktatie an sich.
Mojito maken
Doe de suiker, limoensap, muntblaadjes en bruiswater in een hoog glas (of cocktailshaker) en kneus met een muddler. Voeg de rum en de ijsblokjes toe en schud goed. Enjoy je mojito!
Tip: je kunt ook crushed ijsblokjes gebruiken, als je dat lekkerder vindt.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F10%2FStock-mojito0002.jpg)
Andere lekkere cocktail-recepten:
- 3 heerlijke variaties op de klassieke gin-tonic
- 10 x cocktails om thuis te maken
- Dit zijn de lekkerste herfstcocktails om het binnen gezellig te maken