Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 9 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Michelada (Mexicaanse spicy biercocktail)

Echt iets lekkers drinken als je Mexicaans hebt gekookt? Maak dan eens deze spicy biercocktail! Michelada is een frisse Mexicaanse cocktail met limoensap en hot sauce, maken dus!

Deze biercocktail kun je op verschillende manieren maken. De Michelada heeft altijd een basis van bier, het liefst een (Mexicaans) lager bier, als Corona of Sol. Daar wordt limoensap bij gegoten. Daarna begint de variatie! Je kunt de cocktail aanvullen met pikante en sterke sauzen, zoals hotsauce.

Wij kiezen hier voor tabasco, maar ook Worcestersaus. Wat kun je nog meer toevoegen? Denk aan sojasaus en zelfs een paar druppels maggi. Ook zie je vaak tomatensap terugkomen in het drankje.

Michelada | biercocktail voor vaderdag
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Ter decoratie heeft de Michelada een pittige zoutrand, gemaakt met tajín. Die Mexicaanse kruidenmix met limoen en pepers. Hierdoor krijgt je pittige biercocktail extra pit. Je kunt een flesje tajín vinden in Toko’s (en we hebben het zelfs al in de supermarkt gezien). Onmisbaar in je keukenkast,  niet alleen voor een zoutrand – zoals bij een paloma. Want net als de Mexicanen strooien wij dit pittige specerijenmengsel o-ver-al op. Ja, in bier, maar ook  op vers fruit, chips, en ga zo maar door!

Culy’s Food Finds: Tajín, het specerijenmengsel dat de Mexicanen óveral op strooien

Michelada (spicy biercocktail)

  1. Vul een diep bordje met zout en tajín, en meng goed. Pak er een groot glas bij en gebruik een limoenpartje om de rand van het glas nat te maken en dip in het zoutmengsel. Druk goed aan, zodat de rand goed is bedekt.
  2. Vul het glas met ijsblokjes.
  3. Schenk het bier in het glas met de ijsblokjes en volg met het limoensap, hot sauce en Worcestersaus. Doe ook het tomatensap erbij indien je dat gebruikt.
  4. Roer de Michelada goed en maak de biercocktail af met een limoenpartje. Serveer direct.
Michelada | biercocktail voor vaderdag
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer stoere gerechten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.