Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Drinken 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Leuk om te proberen: deze cocktails maak je met bier!

Een hele tijd geleden schoven we aan bij een fantastisch diner van Lowlander. Als feestelijke binnenkomer werden we daar getrakteerd op een op bier gebaseerde cocktail – vonden we leuk. Sterker nog: we zijn benieuwd welke cocktails je eigenlijk nog meer kunt brouwen met pils of speciaalbier.

Cocktails met bier

Michelada

Een Michelada is een Mexicaanse biercocktail. Een Bloody Mary in feite, waarbij wodka wordt vervangen door lichte pils. Net zoals in een Bloody Mary komt er ook hot sauce aan te pas, limoensap frist de boel wat op.

Een Michelada behoeft trouwens echt geen spectaculaire bierkeuze, in de Zuiderse thuislanden van de cocktail gaan ze ook geen donkere speciaalbiertjes opentrekken. Proeven? Bij Sjefietshe of Local Dealer staat ‘t op de kaart, of maak ze simpelweg zelf.

Shandy

We maken even een sprong naar de jaren ’60 en ’70, toen Shandy helemaal de trend bleek te zijn. Een Shandy (of in de Nederlandse volksmond: een sneeuwwitje) is een eenvoudige mix van 茅茅n deel bier en vier delen Seven Up.

Klinkt als iets wat je nog niet aan je 13-jarige puber zou voorschotelen? Een Shandy kun je altijd volwassener maken door gelijke delen bier-frisdrank te gebruiken 贸f door de toevoeging van een scheutje gin. Ook deze versie met bloedsinaasappel lijkt ons heerlijk.

Black Velvet

Sprankelende wijn en Guinness leveren samen een Black Velvet op. De legende gaat dat de cocktail bedacht werd door een barman van de Londense cocktailbar Brooks’s Club. Het land rouwde destijds – in 1861 – om de dood van Prince Albert. Een cocktail met een zwarte kleur bleek dus wel op zijn plaats.

Toegegeven: wij hebben deze cocktail zelf nog niet geproefd en kunnen dus niet met zekerheid zeggen of ‘ie lekker is. Al mag je gerust ook cocktails bij onze koffietafel serveren. En bier.

Aperol Mist

Ooit gehoord van Aperol Mist? Zie het als het stoute broertje van Aperol Spritz. Niks bubbels of spuitwater, hier wordt Aperol afgetopt met (Belgisch) bier en vers limoensap. Om het met Alison Romans woorden te zeggen: wie kan daar nou iets op tegen hebben?

Beer’s Knees

Bier leent zich niet alleen goed voor cocktails, het woord is ook het ideale ingredi毛nt voor woordspelingen. Combineer je die twee zaken? Dan krijg je een Beer’s Knees. Juist: da’s een Bee’s Knees cocktail met bier erin (naast de honing, citroen en gin uit de oorspronkelijke cocktail). Maken? Bon App茅tit heeft een goed recept.

De beste start van je weekend 馃

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Leuk om te proberen: deze cocktails maak je met bier!
Sluiten