Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: aardbeienmelk maken (een gezondere milkshake!)

Een lekker drankje zonder flinke scheppen suiker of zoetstoffen, kleurstoffen en andere vreemde toevoegingen: je hebt ‘m zojuist gevonden. Want aardbeienmelk maak je met maar 3 ingrediënten helemaal zelf!

Handig, want door zelf aardbeienmelk te maken, heb je zelf in de hand welke ingrediënten er in het drankje gaan en kun je een gezonde(re) versie maken. Hiervoor heb je overigens geen kleurstof nodig, want naast de smaak, krijg je de lichtroze kleur cadeau van de aardbeien.

Aardbeien zijn al zoet, maar om het drankje extra lekker te maken voegen we een paar schepjes suiker toe. De suiker kun je ook verwisselen door honing of agavesiroop, maar je kunt een extra zoete toevoeging om achterwegen laten. Nog een optionele stap is een extra scheutje vanille-extract, om de smaak te verzachten.

Aardbeienmelk
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Wist je dat je deze aardbeienmelk ook kunt maken met andere vruchten? Denk aan blauwe bessen en frambozen, of combineer verschillende fruitsoorten!

Aardbeienmelk
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je zelf aardbeienmelk

  1. Maak de aardbeien goed schoon en verwijder het groen. Snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan een steelpannetje. Doe hierbij ook het water en de suiker. Voeg eventueel ook het vanille-extract toe, indien je dat gebruikt.
  2. Breng de siroop voor de aardbeienmelk aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Stamp, zodra de aardbeien zacht zijn, de vruchten plat met een aardappelstamper of vork.
  3. Zeef de aardbeiensiroop en laat afkoelen. Gooi de overgebleven pulp niet weg, deze kun je gebruiken in smoothies!
  4. Giet de volle melk bij de afgekoelde aardbeiensiroop en roer goed.
  5. Schenk de aardbeienmelk in een fles en bewaar enkele dagen in de koelkast. Lekker om zo te drinken, maar ook in een iced (matcha) latte of in je kommetje ontbijtgranen!
Aardbeienmelk
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer toffe drankjes voor kinderen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.