Pip Minkels
Pip Minkels Culinair nieuws 23 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Wordt de Cheek-y Asian Sando het nieuwste broodje dat viral gaat?

Liefhebbers van katsu sando opgelet! Restaurant ARCA heeft de handen ineen geslagen met sando-hotspot InBread om de gehele maand mei een toffe special op de kaart te zetten. Hun Cheek-y Asian Sando is namelijk geïnspireerd door zowel de Portugese als Aziatische keuken. En dat klinkt ons als muziek in de oren!

Sando… watte?

Wie dol is op tonkatsu, is vast ook al bekend met de katsu sando. Dit hippe broodje wordt traditioneel gezien gemaakt met luchtig en zacht Japans brood. Hij wordt vervolgens belegd met krokante varkenskoteletjes. Een soort schnitzel op brood, afgemaakt met een flinke klodder tonkatsu-saus waar je je vingers bij aflikt.

Gelukkig is deze trend vanuit Japan al een aantal jaar geleden overgewaaid naar andere landen, en nu op steeds meer plekken te bestellen. En gelukkig dus ook in onze eigen hoofdstad!

Trend: de katsu sando is de hotste sandwich van Londen

cheek-y asian sando
Bron: MaisonPR

ARCA X InBread

Voor de sando-lovers onder ons zal het geen geheim zijn dat je bij InBread in Amsterdam heerlijke sando sandwiches kunt bestellen. Deze met neon-verlichte hotspot in Amsterdam serveert namelijk verschillende sando’s met passende bijgerechten en drankjes.

Toch ligt dit ook weer niet zó ver buiten het straatje van ARCA Bar (ook in Amsterdam) als je zou denken. Hier serveren ze namelijk heerlijke Portugese gerechtjes met een klein Aziatisch tintje. Misschien is dit dus eigenlijk wel een echte match made in heaven?

Cheek-y Asian Sando

Toch is het misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie: een Portugees restaurant en een Japans restaurant die de handen ineen slaan om zo tot een wel heel bijzondere creatie te komen. Maar juist dát maakt het zo interessant!

Wat je kunt verwachten? Een combinatie van langzaam gegaarde varkenswang met Portugese kruiden en een zachtgekookt, honing-soja-gemarineerd eigeel dat smelt op je tong. Dit alles wordt samen met wat lente-ui, spinazie en Japanse mayonaise geserveerd op een Japanse sando. Loopt het water je al in de mond?

cheek-y asian sando
Bron: MaisonPR

Malse varkenswang met een sticky sausje

Henrique, Rodrigo en de jongens van InBread vertellen zelf:

“We hebben onze liefde voor Aziatische smaken gemeen, dus we hebben met veel plezier Portugese smaken kunnen toevoegen waar we dit bij InBread nog niet eerder hebben gedaan. De favoriete onderdelen van de sando? Hoe mals de sappige varkenswang is, terwijl het knapperige chili-honing-soja-gemarineerde eigeel je precies de juiste hoeveelheid pit en stickiness geeft.”

Je eet de Cheek-y Asian Sando gedurende de hele maand mei bij beide restaurants voor 19 euro. Rennen naar Amsterdam, dus!

Meer populaire broodjes?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.