Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 13 jul 2020

6 x de lekkerste gerechten om te koken op de camping

Verruil jij je reisplannen dit jaar voor een kampeertripje in eigen land? Maak er dan meteen een culinair feestje van met toffe camping recepten om te koken voor je tentje of caravan. Met een beetje creativiteit kun je immers veel meer dan je zou denken.

Kampeergerei in de koffer, nog even de laatste boodschappen inslaan en… kokkerellen maar!

6 x camping recepten

> Check voordat je start met de camping recepten nog even dit: 5 x Culy tips voor koken op de camping

1. Hamburgers

Voor extreem lekkere hamburgers hoef je eigenlijk enkel maar het vlees (of een lekker vega alternatief) te bakken, de rest is een kwestie van je favo groenten snijden en een paar lekkere sauzen inslaan.

Ons favo hamburger-recept voor op de camping? Deze ultieme Culy-burger met kaas, truffelmayo en bacon (al hebben we natuurlijk nog véél meer inspiratie voor hamburgers op Culy).

2. Vispakketjes

Het principe van ingrediënten in folie verpakken is extra handig wanneer je beperkt bent in ruimte. Ons favoriete camping recept en papillotte is met uitstek deze combo van zalm, paddenstoelen en paksoi en een lekkere Aziatische marinade.

Voor dat laatste neem je best op voorhand de juiste benodigdheden (zoals sake en mirin) mee, voor het geval je in de buurt van de camping niet alle ingrediënten kunt vinden. Paksoi kun je trouwens ook makkelijk vervangen door prei of courgette.

Aziatische vispakketjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Panzanella

Panzanella is een super makkelijk gerecht dat je in één en dezelfde kom bereidt. Met weinig ingrediënten, veel zomersmaken en een minimale bereidingstijd is het een i-de-aal eten voor op de camping.

> Naar recept: Panzanella caprese salade

panzanella als voorbeeld van een weekmenu met lunchgerechten
Bron: Culy

4. Hot dogs

Bij hot dogs denk je misschien onmiddellijk aan een opgewarmde knakworst met een beetje ketchup op een broodje, maar in werkelijkheid maak je een hot dog zo spannend als je zelf wil.

Maak er bijvoorbeeld chipotle hot dogs van de barbecue, Marokkaanse hot dogs met ras el hanoutmayo of met bacon en paprika, zoals je die aantreft bij food trucks in Los Angeles.

Hotdog met bacon en paprika
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

5. Shakshuka

Het handige aan shakshuka is dat het zo’n geniaal eenpansgerecht is waarbij je in een handomdraai een voedzame, volwaardige maaltijd op tafel zet.

Met veel groenten maar ook de nodige eiwitten en – als je er nog wat pita brood bij serveert – koolhydraten zit je voor de rest van de avond gebakken.

En dan vergeten we nog te vermelden hoe lékker shakshuka wel niet is. Gebruik het recept voor klassieke shakshuka of ga voor een twist en maak deze groene variant.

Groene shakshuka met spinazie en toast voor lunch op kantoor
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

6. Aardappelsalade

Gewoon even de aardappels koken en samen met andere ingrediënten in een kom mikken: zó simpel kan het zijn om een lekkere maaltijdsalade op tafel te zetten.

Maak bijvoorbeeld deze aardappelsalade met radijs, sperziebonen en doperwten of ga voor een versie met tuinerwten, zalm en yoghurtdressing. Perfect camping-recept (we promise!), al helemaal met een fris biertje in de hand.

Aardappelsalade lente
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer inspiratie voor op de camping/in de zomer?

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
6 x de lekkerste gerechten om te koken op de camping
Sluiten