Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 23 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Let’s make time, Martini Time met dit ideale zomerdrankje

Je zit met je gezicht in de avondzon op een terras in een stad ergens in Italië. Op de achtergrond hoor je Italiaanse deuntjes door de straten en naast je zitten je beste vrienden. Jullie hebben net wat lekkere hapjes besteld en terwijl je zit te wachten, sip je van een verfrissende cocktail.

Komen er al allerlei heerlijke vakantiegevoelens bij je opzetten? Mooi, want met het recept voor deze Martini Fiero waan je je weer even op dat Italiaanse terras in de warme zomerzon.

En daar draait het toch om in het leven: samen met je vrienden weer even een moment pakken om te genieten. Niet online, maar in het eggie. Net als de Italianen dat doen met hun dolce vita. Let’s make time, Martini time met je liefste vrienden om je heen en dit drankje in je hand!

That summer feeling

De Martini Fiero is zo’n drankje dat je bij de borrel, voor het eten of tijdens een picknick heerlijk weg kunt sippen. Of gewoon wanneer je er zin in hebt, want eigenlijk is any time #MartiniTime.

Lekker fris – want dat is immers wat je nodig hebt in de zomer – en niet te zoet. Herkenbaar aan z’n vuurrode kleur én het heerlijke bolglas waar het drankje in wordt geserveerd.

En guess what: stiekem is het drankje ook heel lekker in de winter als aperitief tijdens een uitgebreid diner bij vrienden thuis. Zo haal je op een donkere herfst- of winteravond toch nog een beetje van die Italiaanse zomerzon in huis.

Zo maak je de Martini Fiero & tonic

Pak een groot glas (het liefst een bolglas) en vul deze met de ijsblokjes.

Giet dezelfde hoeveelheid Martini Fiero en tonic in het glas (in dit recept gebruiken we 75 ml). Roer goed door elkaar voor enkele seconde.

Garneer met een schijfje bloedsinaasappel (of twee) en klaar is je #FieroTonic. Proost!

Je drinkt de Martini Fiero bij een fijne borrelplank vol met Italiaanse worst, fijne kaasjes en olijven.

Martini Fiero & Tonic
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Tip: Martini Fiero heeft nu een Ask Your Friends vragenspel bedacht voor tijdens het drinken van het cocktail. Win of speel het digitaal via deze site

In samenwerking met Martini

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.