Culy Homemade: pasta met pompoen, venkel en worst in één pan

Deze pasta met pompoen, venkel en worst is verschrikkelijk simpel en ook nog eens verschrikkelijk lekker. Wat ‘m zo makkelijk maakt: je maakt het hele gerecht in één pan klaar. Inclusief penne en kookwater. Dit wordt een vast recept in je kookrepetoire.

Het kookwater van de pasta en de pompoenpuree koken samen in tot een lichte, zoetige saus. Wij gebruikten een restje pompoenpuree dat we nog over hadden, maar je maakt het heel makkelijk zelf door wat blokjes pompoen te koken in ruim gezouten water, gedurende 6 minuten. Afgieten, pureren en you’re good to go.

Andere smaakmakers in dit recept: venkel, rozemarijn, gedroogde chili (voor wat pit) en worst. Gebruik twee worstjes van goede kwaliteit, bijvoorbeeld die van Brandt & Levie. Zijn ze al gekruid, zoek dan kruiden uit die goed bij dit gerecht passen, zoals venkel of rozemarijn.

pasta met pompoen

Zo maak je deze pasta met pompoen:

Pak er een grote pan bij en verhit daarin wat olijfolie op medium vuur. Zet daarin de venkel, wortel, gedroogde chili, venkelzaad en knoflook kort aan, ongeveer twee minuten.

Duw het worstvlees uit het omhulsel en bak het met de groenten in de pan tot het begint te bruinen.

Doe de takjes rozemarijn erbij en voeg de wijn toe. Laat twee minuten koken en voeg dan de penne en kippenbouillon toe. Meng goed door en zorg dat alle pasta bedekt is onder wat bouillon. Voeg eventueel nog een klein beetje bouillon of gekookt water toe tot alle penne onder staat.

Zet het vuur iets terug, doe de deksel op de pan en laat 7 minuten zachtjes koken.

Knijp de citroen uit boven de pan en roer de pompoenpuree door de pasta. Leg de deksel terug op de pan en laat nog 3 minuten koken.

Haal de deksel van de pan af en proef of de pasta mooi al dente is. Als het goed is, is de saus nu ook iets ingedikt.

Zet het vuur uit (de saus zal nog meer indikken) en strooi de Parmezaanse kaas over de pasta. Maak af met flink wat verse zwarte peper en eventueel nog wat zout.

Hak de achtergehouden venkeltoppen fijn en strooi die tot slot over de pasta met pompoen.

one pot pasta met pompoen

Voor 4 personen:

  • 225 gram penne
  • 200 gram verse worst
  • 1/2 venkel, in reepjes (bewaar de venkeltoppen)
  • 1/2 winterpeen, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 170 gram pompoenpuree (of 300 gram pompoenblokjes)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 120 ml droge witte wijn
  • 225 ml kippenbouillon
  • Het sap van een halve citroen
  • Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
  • 1/2 theelepel gedroogde chili
  • 1/2 theelepel venkelzaad (optioneel)
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Food 52

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pasta met pompoen, venkel en worst in één pan
Sluiten